De ce nu divorteaza oamenii care nu se mai iubesc

De ce nu divorteaza oamenii care nu se mai iubesc? Care este motivul pnetru care aleg sa ramana prinsi intr-un mariaj care le face mai mult rau decat bine? Se pare ca exista mai multe motive in spatele acestei decizii care in realitate nu face bine nimanui. Sa vedem despre ce ste vorba si ce este de facut in functie de caz.

teilor.ro

De ce nu divorteaza oamenii care nu se mai iubesc

The Huffington Post

De ce nu divorteaza oamenii care nu se mai iubesc?

Un motiv ar fi acela ca au copii. Si, de dragul lor, pentru a nu-i pune sa treaca printr-un divort ce ar putea fi extrem de dureros, cei doi aleg sa ramana casatoriti. Si poate un timp reusesc sa faca asta si chiar sa ascunda de copii problemele pe care le au. Dar, daca nu fac nimic pentru a le rezolva, atunci la un moment dat totul se poate inrautati. Ceea ce inseamna ca certurile ar putea deveni un lucru obisnuit in familie. Astfel, ia nastere un mediu toxic pentru dezvoltarea emotionala a copilului. Deci, daca nu divorteaza de dragul copilului, atunci ar putea face mai mult rau decat bine. Trebuie sa inteleaga ca, inanite de toate, copiii au nevoie de pace in familie si daca vor creste intr-o fmeilie in care certurile sunt o obisnuinta, atunci lucrul acesta isi va lasa amprenta asupra lor.

De ce nu divorteaza oamenii care nu se mai iubesc

TherapyTribe

Un alt motiv ar putea fi obisnuinta. S-au obisnuit sa fie casatoriti, au deja o viata, o rutina, incat nu vor sa schimbe asta. Pana si neintelegerile au devenit o normalitate pentru ei, asa ca de ce sa renunte la viata de pana atunci pentru a o lua de la capat? Poate este mai bine sa ramana prinsi in acel mariaj care nu mai functioneaza.

Comoditatea este, de asemenea, un alt raspuns pentru intrebarea „De ce nu divorteaza oamenii care nu se mai iubesc?”. Poate este mai simplu sa se prefaca ca nimic nu se intample, sa evite discutiile pe tema respectiva si, in schimb, sa isi continue viata ca pana atunci. Fiecare implicat in alte activitati, traind impreuna, dar, cumva, separat. Au inteles ca sa treci printr-un divort nu este usor. Va trebui ca fiecare sa se mute intr-un alt loc, sa aiba un avocat si multe altele. Deci, destul de incomod. Asa ca, ei considera ca mai bine isi traiesc viata de pana atunci de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Si prefera sa nu vada problemele.

teilor.ro

Banii reprezinta, de asemeena, un alt motiv pentru care oamenii pot ramane casatoriti desi nu se iubesc. Poate in urma divortului, unul dintre ei va ramane cu mai putini bani in cont. Si nu poate renunta la bani nici macar daca asta inseamna ca va avea o viata mult mai linistita decat pana atunci. Fara certuri sau alte probleme aduse de lipsa iubirii in cuplu.

Asadar, mtivele sunt diverse. De ce nu divorteaza oamenii care nu se mai iubesc? Fiecare are propriile motive, insa este bine ca cei doi sa poarte o discutie sincera si serioasa pe marginea subiectului. Si acum, inanite de final, sa vizionam pe StudioBlitz cateva clipuri de nunta.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment