De ce este bine sa vorbesti despre problemele sentimentale?

Cand trecem printr-o perioada dificila din punct de vedere sentimental, simtim ca lumea noastra se prabuseste. Putin cate putin in fiecare zi. Ne intrebam cum am ajuns acolo si nu stim ce sa facem pentru a reveni la vietile noastre de dinainte. In astfel de situatii, cel mai bine ar fi sa vorbim cu cineva. Sa nu ne inchidem in noi si sa nu tinem pentru noi suferintele. Specialistii recomanda sa discutam cu o persoana de incredere. Poate fi un membru al familiei sau un prieten. Sau, daca dorim, chiar si un psiholog. Dar ideea este sa nu tinem pentru noi acea durere interioara care ne va macina. Sa vedem de ce este bine sa vorbesti despre problemele sentimentale.

De ce este bine sa vorbesti despre problemele sentimentale?

I Love My LSI

Afla de ce este bine sa vorbesti despre problemele sentimentale

Am aflat recent doua povesti. De dragoste. Si triste. Numai ca pentru unul dintre protagonisti, deznodamantul nefericit a deschis calea unei noi povesti de iubire, pe cand pentru celalalt, lucrurile stau diferit. Si nu in sens bun.

Eram intr-o incapare mica, in pauza de tigara si, prin perdeaua de fum si picaturile de cafea pe care fiecare le lasa sa se scurga pe gat, ne povestea despre o fosta relatie si cat de mult a suferit. L-a iubit mult, asa ca atunci cand s-au despartit, a trecut prin cea mai oribila perioada din viata ei. Dupa 12 ani de relatie, totul se terminase. Fusese primul ei iubit. Si cu greu s-a vindecat in urma despartirii. Chiar si cand l-a cunoscut pe actualul logodnic si viitorul sot, nu era in totalitate vindecata.

Pentru ca o amica ii cunostea problemele sentimentale, i-a recomandat sa mearaga la un specialist. Se vedea ca sufera cumplit, iar asta isi punea amprenta asupra vietii ei. Asa ca, a acceptat sa vorbeasca cu specialistul. Si, ne povestea ca, in timp ce ii spunea prin ce a trecut si prin ce trecea inca, femeia care o asculta plangea impreuna cu ea. I-a spus ca toti trecem prin asta. Este un fel de etapa din viata fiecaruia, pe care, fie ca vrem, fie ca nu ne dorim, trebuie sa o tarversam. Face parte din evolutia noastra. Chiar daca nu este corect. Sa nu suferi din dragoste? Nu prea exista asa ceva.

De ce este bine sa vorbesti despre problemele sentimentale?

JGI/JAMIE GRILL

Apoi i-a spus ca cel mai important este sa nu suferi in tacere. Sa nu te inchizi in tine. Pentru ca risti sa ajungi intr-o situatie din care nu mai poti iesi. Si i-a aratat pe holurile spitalului un tanar. Era frumos. Parea ok. Nu ai fi zis ca are probleme. Viata lui era una ca oricare alta. Pana a intalnit-o pe ea. Pe care a iubit-o. Dupa care, cumva, s-a produs ruptura intre ei. El a suferit cumplit. Si, pentru ca nu a vorbit despre ceea ce simte, crezand poate ca va reusi sa treaca singur peste problemele sentimentale, a ajuns unul din pacientii spitalului de boli mintale. Vorbea singur. Pierduse contactul cu realitatea. Si asta pentru ca la un moment dat a suferit din dragoste. Singur si in tacere. Ea, cea care ne povestea, a trecut peste. Acum, asa cum spuneam mai sus, urmeaza sa se casatoreasca. A vorbit despre problemele pe care le-a avut si, astfel, primind ajutor, a reusit sa depaseasca acea etapa.

Si, pentru a ne schimba acum starea de spirit, va propun sa vizitati pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta ale unui videograf profesionist.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment