De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca

In mijlocul pregatirilor pentru nunta, nu este neobisnuit ca viitorii miri sa se intrebe de ce aleg cuplurile sa se casatoreasca. Desigur, in cazul lor, se cunoaste perfect motivul, insa ar putea avea curiozitatea sa afle ce alte motive s-ar putea afla, in cazul altora, in spatele deciziei de a-si uni destinele. Sunt aceleasi motive valabile in cazul lor, sau ar putea fi si altele? Nunta nu se rezuma numai la o pereche de verighete sau la o petrecere, ci este mult mai mult decat atat. Asadar, sa vedem de ce aleg cuplurile sa se casatoreasca.

De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca

Bustle

Oare de ce aleg cuplurile sa se casatoreasca?

Cuplurile se casatoresc din ratiuni diferite, care se aplica relatiei lor unice, insa multe dintre ele impart aceleasi motive pentru care decid sa spuna „DA”. Fie ca decizia de a face pasul cel mare tine strict de sentimente, sau poate are legatura cu aspectele legale sau financiare, ori este o combinatie intre ele, faptul ca se stie de ce casatoria este importanta, ar putea ajuta cuplurile sa inteleaga angajamentul pe care si-l iau fata de partener.

Sentimentele sunt raspunsul cel mai mai usor de observat la intrebarea „De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca?”. Iubirea care a luat nastere intre ei ii determina pe multi oameni sa decida sa-si petreaca restul vietii impreuna in calitate de sot si sotie. Totusi, iubirea nu este singurul sentiment care ar putea determina pe cineva sa se casatoreasca. Si teama este unul dintre ratiunile pentru care oamenii aleg casatoria. Este vorba de teama de singuratate sau teama ca nu vor mai gasi pe altcineva cu care sa-si imparta viata. Desi poate parea greu de crezut, si furia ii poate impulsiona pe unii sa se casatoreasca, fie pentru a le face ciuda parintilor sau unei persoane cu care au avut o relatie in trecut. In timp ce emotiile pozitive pot face ca totul sa fie magic, cele negative pot fi devastatoare pentru un mariaj.

De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca

The Huffington Post

Aspectul financiar ar putea reprezenta un alt raspuns la intrebarea „De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca?”. Un cuplu casatorit poate beneficia de taxe avantajoase, casatoria asigurand o anumita securitate financiara pentru copii. Vor exista prorpietati comune, mosteniri, conturi bancare comune etc.

Aspectul legal este un alt motiv pentru care oamenii se casatoresc. Daca acel cuplu este casatorit legal, partenerii isi pot invoca drepturile in anumite situatii (la spital, de exemplu sau in privinta anumitor decizii legate de ingrijirea celuilalt), fara a mai fi nevoie de birocratie si altele asemenea. Si drepturile parentale intra in aceasta sfera a aspectului legal, venind in ajutorul parintilor in anumite situatii.

De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca

Chobir Dokan

Religia poate fi un alt factor care contribuie la hotararea cuplurilor de a se casatori. Unele religii nu considera valida casatoria cuplurilor, daca aceasta a fost numai civila. O ceremonie religioasa se impune pentru ca uniunea lor sa fie confirmata in fata lui Dumnezeu.

Societatea ar putea pune presiuni asupra cuplului pentru a se casatori, deoarece prin oficializarea relatiei se arata legatura stransa care exista intre cei doi parteneri. Multe cupluri se simt constransi de parinti, rude sau prieteni sa se casatoreasca, in special daca au deja copii sau isi doresc lucrul acesta.

Am aflat de ce aleg cuplurile sa se casatoreasca, iar acum sa vedem de ce nu ar trebui sa faca acest pas. Casatorindu-se din motive superficiale si deloc realiste, cei doi ar putea intampina dificultati, iar intreaga poveste s-ar putea sfarsi destul de urat. Iata cateva dintre situatiile in care oamenii nu ar trebui sa se gandeasca la casatorie: daca fac pasul numai pentru a profita de faima sau banii celuilalt, daca vad acea casatorie numai ca pe o modalitate de a iesi dintr-o familie nefericita, daca se gandesc ca nunta este urmatorul pas pe care sunt obligati sa il faca, desi nu isi doresc inca asta sau doar pentru a fi in centrul atentiei.

De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca

The Knot

Fiecare cuplu raspunde in moduri diferite la intrebarea „De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca?” si este normal sa fie asa, avand in vedere ca fiecare relatie este unica, la fel ca fiecare persoana implicata in acea relatie. Important este ca acea casatorie sa aiba loc datorita unor motive realiste si unor lucruri pozitive si frumoase asa cum este dragostea.

Sper ca articolul ti-a oferit raspunsurile la intrebarea „De ce aleg cuplurile sa se casatoreasca?”, iar acum iti sugerez cateva clipuri superbe de pe Studioblitz, pentru a vedea momente deosebite de la anumite nunti.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

2 Comentarii

Leave a Comment