Darul de nunta. Cat se da la o nunta in 2020?

Tuturor ne plac nuntile, sunt evenimente pline de farmec si de iubire. O nunta presupune cheltuiala, atat pentru viitorii miri, care pentru organizarea unei nunti trebuie sa scoata din buzunar sume consistente dar si pentru invitati. Ne bucuram atunci cand apropiatii nostrii se casatoresc, dar inevitabil ajungem sa ne intrebam cat dam la nunta, am scris aici despre aplicatia care te ajuta sa calculezi darul de nunta in functie de orasul in care are loc,  de gradul de rudenie cu mirii dar si de numarul de invitati de la nunta. Mai jos, iata de ce factori trebuie sa tii cont atunci cand calculezi darul de nunta. Cat se da la o nunta in 2020?

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Darul de nunta. Cat se da la o nunta in 2020?

Shutterstock Darul de nunta

Shutterstock Darul de nunta

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand calculezi darul pe care sa il dai la o nunta:

1. Localitatea în care se desfasoara evenimentul. Bineinteles că nunțile în București și în orașele mari sunt sensibil mai scumpe decât cele din mediul rural. Cu alte cuvinte, darul pentru un cuplu de prieteni care se căsătoresc în București ar trebui să fie mai mare decât pentru amicii care își unesc destinele într-o localitate mai mică. Firește, aici intervine un alt criteriu de care să ții cont, și anume relația pe care o ai cu mirii.

2.Cat de stransa este legatura dintre tine și miri. Evident ca nu vei da acelasi dar unui membru al familiei si unei cunostinte. Daca mirii iti sunt prieteni foarte buni,iar trebuie sa tii cont si sa dai mai mult decat la o nunta normala.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

3. Cat de pretentios este localul dar si cat de scump este meniul. Daca nunta este într-un palat somptuos, plin de glam, în care preparatele sofisticate strălucesc îmbietor pe masă, vident că vei plăti mai mult decât în cazul în care mergi la o nuntă în aer liber, în curtea de la tara. Atenție, ne referim aici strict la factorul financiar: nimeni nu spune că ceremonia din al doilea caz nu poate fi mai frumoasa decat prima sau mai pe gustul tau dar incearcă să fii obiectiv și informează-te cu privire la prețul meniului înainte de a stabili cat dai dar.

4. Ce venituri ai. Daca mirii te cunosc, așa că vor înțelege cu siguranță dacă nu îți permiți să le plătești cât îți poftește inima, pentru că ești strâmtorat.  Pe de alta parte, în cazul în care toată lumea știe că trăiești pe picior mare, vei fi considerată zgârcită dacă darul nu îți reflectă nivelul de trai.

Darul de nunta

Shutterstock Darul de nunta

5.Te duci singură la nuntă sau cu partenerul? E limpede că în al doilea caz vei plăti mai mult. La fel, suma crește în cazul în care ești acompaniată de cei mici!

6. Ziua în care are loc nunta.Unele locatii au preturi mai mici pentru petrecerile organizate duminica sunt mai ieftine decât cele de sâmbătă, deci ține cont de acest aspect!

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

7. Ofera cat simti. Iar la final, după ce ai citit cu atenție factorii de mai sus, ofera atat cat consideri tu si cat simti ca este necesar! Dacă ti+a placut la nebunie nunta prietenei tale si nu îți mai amintești de când te-ai distrat asa de bine, ai plâns și ai suspinat și ai trăit cât alții în zece ani, lasă și portofelul să vorbească. Pe de altă parte, nu ezita să taxezi eventualele gafe. Și nu vorbim aici despre cele ale ospătarilor, deoarece mirii nu au nicio vină în acest caz, ci despre comportamentul nepotrivit al cuplului la adresa ta. Nu iti  dorim să te afli vreodată într o astfel de situație, dar se întâmplă.

Shutterstock Darul de nunta

Shutterstock Darul de nunta

Despre autor

C. Alina

Leave a Comment