Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii au mai multe sanse sa divorteze?

În România 1 din 4 cupluri divortează, în Occident lucrurile stau mult mai rău de atât. Bineinteles asta nu trebuie sa ne impiedice sa ne traim povestea de dragoste la maxim si sa speram ca iubirea noastra nu va ajunge niciodata o cifra intr-o statistica. Relatia in cuplu, pare sa fie unul din subiectele preferate ale satisticienilor si sociologilor de pretudindeni. Nu au scapat de sub lupa sociologilor nici cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii.

teilor.ro

The Independent. Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii

The Independent. Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii

Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii sunt predispuse la divort?

Cercetatorii care se ocupa cu studiul  cauzelor  divortului sustin ca acestea difera de la  cuplu la cuplu, de la o zona la alta, de la mediul urban la cel rural, cauzele indicate cel mai des fiind  fie nepotrivirea de caracter, fie incompatibilitatea modului de raportare la anumite valori, fie lipsa unor puncte de vedere comune in raport cu un, fie infidelitatea partenerului, etc. Mai nou, profesorii de economie Andrew Francis-Tan și Hugo M. Mialon au facut un studiu privind cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii. Cum influenteaza cheltuielile pentru nunta relatia in cuplu?

Planificarea unei nunți de vis poate fi un efort costisitor, dar veștile bune sunt cu cât nunta este mai puțin costisitoare, cu atât este mai probabil să dureze mult căsnicia voastra. Revistele de lifestyle, companiile care comercializeaza bijuterii, dar si retelele de socializare  continuă să susțină ideea că nunțile trebuie să fie de basm, cercetătorii au ajuns tostusi la concluzia că opusul este benefic pentru durabilitatea căsătoriei.

Profesorii de economie Andrew Francis-Tan și Hugo M Mialon au facut un studiu, la care au participaat  3.000 de persoane căsătorite și au descoperit că există anumite caracteristici care cresc probabilitatea de divorț pentru cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii. Conform studiului, suma pe care cuplurile o cheltuiesc pe un inel de logodnă și ceremonie este invers proportionala cu durata căsătoriei.

teilor.ro

Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii platesc mult pentru un inel de logodnă

Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii

Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii

Nici inelele de logodna nu au scapat studiilor, cercetătorii au descoperit că cu cât sunt mai mulți bani cheltuiți,  pentru achizitionarea inelului de logodna cu atât este mai probabil să divorțezi. Sansele cresc mai ales daca costul inelului ajunge la peste 2.000 USD .

Mai exact, pentru esantionul de barbati luat in calcul, cheltuielile între 2.000 și 4.000 USD pe un inel de logodnă sunt asociate cu un risc de divorț de 1,3 ori mai mare în comparație cu cheltuielile cuprinse între 500 $ și 2.000 USD, conform declaratiilor facute de cei 2 cercetaatori pentru The Independent UK.

Același lucru este valabil și cand vorbim de cheltuielile pentru orgaanizarea ceremoniei,  nunțile care au costat mai puțin de 1.000 USD au  o scădere semnificativă a probabilității divorțului in timp ce  pentru căsătoriile  pentru care s-au cheltuit  mai mult de 20.000 dolari probabilitatea de divort creste de 1.6 ori în eșantion.

Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii

Sursa: Reddit, Cuplurile care cheltuiesc mult cu organizarea nuntii

Din fericire, nu toate cheltuielile, când vine vorba de casatorie au un impact negativ. Deși banii cheltuiti cu inelele și  cu nunțile pot avea un efect negativ pe durata căsătoriei, cercetătorii au descoperit că cheltuielile privind organizarea lunii de miere au un impact pozitiv asupra relatiei de cuplu, în mod semnificativ asociat cu un risc mai mic de divorț. Asa ca in loc să aruncati banii pe aranjamente scumpe pentru nuntă, cercetatorii va sfatuiesc sa strangeti bani pentru o luna de miere de vis. Din aceeasi categorie, a cheltuielilor cu impact pozitiv cred ca fac parte si cheltuielile pentru seviciile foto-video, acceasta fiind un mod placut de a investi in amintirile voastre. Pentru trailere de la nuntile unor miri care au stiut cum sa investeasca in amintirile lor, va invit pe pagina StudioBlitz.

teilor.ro

Despre autor

C. Alina

3 Comentarii

Leave a Comment