Cununia religioasa

Asa cum am mai spus si cum bine stim cu totii, cununia religioasa este unul dintre cele mai emotionante sentimente care ni se intampla in viata, lucru care speram sa se intampla o singura data, iar alesul/aleasa, sa ne fie alaturi pentru totdeauana.

Sunt din ce in ce mai multe cupluri care fac doar cununia civila, uitand faptul ca cel mai important pas pe care este bine sa-l facem la inceput de casnicie, este acela de a ne uni destinele si in fata lui Dumnezeu prin cununia religioasa. Cei mai multi nu o fac din cauza banilor, pentru ca in viziunea unora cununia religioasa inseamna si nunta propriu-zisa cu cheltuieli mari si voie buna, insa sa nu uitam ca inainte de distractia de la nunta, momentul cel mai important si emotionant, asa cum spuneam este cununia religioasa. Asadar sa indemnam tinerii ce se iubesc cu adevarat si cred in Dumnezeu, sa nu treaca peste cununia religioasa, pentru ca in primul rand se spune ca este un mare pacat ca sotul sa locuiasca cu sotia, inainte de cununia religioasa.

cununia religioasa

cununia religioasa

Daca nu avem posibilitatea de a face o nunta asa cum visam, nu trebuie sa renuntam la ideea de a merge la biserica si de a ne cununa. Este foarte simplu sa luam nasii si rudele, prietenii apropiati pe care-i dorim alaturi de noi la un moment atat de emotionant si sa mergem sa facem acest pas atat de important pentru sufletele noastre si casnicia in care ne vom petrece restul vietii.

De regula acest eveniment se programeaza inainte, se alege preotul si se stabileste ziua in care dorim sa aiba loc cununia religioasa.  Este important insa sa stim exact perioadele din calendarul Crestin- Ortodox in care nu se oficiaza cununiile religioase. Asadar ele sunt:

– in zilele de post

– in saptamana in care se lasa post de carne

– cand sunt praznicele imparatesti si ajunul acestora

– in saptamana Pastelui

– in Saptamana Luminata

– in saptamana Sfintilor Apostoli

– in postul Adormirii Maicii Domnului

– In Postul Craciunului

– de la Nasterea Domnului pana la Botezul Domnului

652x450_084384-cununia-religioasa

Acestea sunt zilele si perioadele in care nu avem ,,permisiunea” de a ne cununa religios in Biserica Ortodoxa, in restul zilelelor din timpul anului ne putem uni destinele in fata lui Dumnezeu si ar fi bine sa o facem pentru noi, pentru bunul demers al casniciei noastre, pentru ca petrecerea poate sa astepte, important este sa facem lucrurile spirituale.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

Leave a Comment