Cununia civila în costum popular romanesc

Costumul popular romanesc este cunoscut ca un element cultural si istoric pe care poporul nostru il detine. Cununia civila este un moment plin de emotii de nedescris si marcheaza inceputul relatiei de sot si sotie. Daca sunteti un cuplu iubitor de folclor, va plac dansurile si obiceiurile populare, atunci cununia civila în costum popular romanesc este ideala pentru voi. O astfel de vestimentatie pentru cununia civila va conduce cu siguranta la un moment original si deosebit. Acest moment unic, pe langa emotiile intense traite, va fi marcat si de vestimentatia voastra.

teilor.ro

Cununia civila în costum popular romanesc

Cununia civila în costum popular romanesc. Sursa: Fotodia

In prezent, tot mai multe cupluri prefera sa aduca obiceiurile stravechi si sa isi organizeze cununia civila in stilul traditional romanesc. Ca si mireasa poti imbraca un costum din ie traditionala si o fusta cu “poale” din dantela sau o rochie traditionala, iar pe cap poti pune o coronita din flori naturale. Alege sa porti si un buchet format din flori de camp si nu uita de spicul de grau despre care se spune ca aduce belsug.

Cununia civila în costum popular romanesc

In continuare va voi prezenta cateva idei de costume populare de mireasa pentru cununia civila:

1. Costum popular din Muscel

teilor.ro

Ca si mireasa poti opta pentru un costum popular lucrat manual din zona Muscelului compus din: ie, poala, fota, brau si marama din borangic. Materialele folosite pentru acest costum sunt bumbacul, borangicul si firele metalice, iar ia si poalele sunt brodate 100% manual. Puteti comanda acest costum la pretul de 929 EUR de pe sitelul www.ieromaneasca.com.

Cununia civila în costum popular romanesc

Costum popular din Muscel

2. Costum popular oltenesc

O alta idee poate fi cosumul popular oltenesc compus din ie, poale, valnic, brau si vesta alba cu aplicatii specific. Ia si poalele sunt lucrate manual, iar valnicul si braul sunt tesute in razboi. Puteti comanda acest costum la pretul de 554 EUR de pe sitelul www.ieromaneasca.com.

Cununia civila în costum popular romanesc

Costum popular oltenesc

3. Costum popular romanesc din Tara Oasului

teilor.ro

Costumul popular romanesc din Tara Oasului reprezinta puritate si este compus din fusta si ie. Ia si fusta sunt brodate manual din bumbac. Puteti comanda acest costum la pretul de 348 EUR de pe sitelul www.ieromaneasca.com.

Cununia civila în costum popular romanesc

Costum popular romanesc din Tara Oasului

4. Costum popular moldovenesc

Daca esti din Moldova ce poate fi mai potrivit decat un costum popular moldovenesc? Acesta contine o ie si poale brodate manual 100% cu motive traditionale moldovenesti, iar materialul folosit este bumbacul. Puteti comanda acest costum la pretul de 398 EUR de pe sitelul www.ieromaneasca.com.

Cununia civila în costum popular romanesc

Costum popular moldovenesc

Sper ca aceste idei de costume populare pentru cununia civila v-au inspirat in cazul in care doriti un eveniment autentic romanesc. In continuare, va invit sa cititi si acest articol despre buchetul de mireasa realizat din floarea soarelui care se poate potrivi perfect in cazul in care doriti o cununie civila in costume populare.

teilor.ro

Despre autor

A Anca

Leave a Comment