Cum se alege data nuntii

Felicitari pentru logodna! Acum, dupa ce ati stabilit ca urmeaza sa va casatoriti, trebuie sa alegeti o zi potrivita pentru nunta. Pentru unele cupluri, nu este o alegere usoara, avand in vedere ca trebuie sa tina cont de anumiti factori. Daca va intrebati cum se alege data nuntii, v-am pregatit un articol care v-ar putea fi de un real ajutor. Sunt cateva aspecte, atat personale cat si practice, care va pot oferi sprijinul de care aveti nevoie, pentru a alege data perfecta pentru nunta.

teilor.ro

Cum se alege data nuntii?

Puteti alege o data simbolica. Cat de romantic ar fi sa va casatoriti in data in care v-ati cunoscut, sau ati devenit un cuplu sau cand parintii sau bunicii unuia dintre voi (de care sunteti mai apropiati) isi aniverseaza casatoria? In unele culturi se folosesc metode traditionale pentru a stabili data nuntii. De exemplu, japonezii consulta koyomi, un calendar astronomic antic, pentru a alege o zi favorabila nuntii.

Cum se alege data nuntii

Wallpaper Safari

Tineti cont de anotimp. Vremea nu influenteaza numai stilul nuntii si locatia, dar si dispozitia voastra si a invitatilor. Daca ninge sau daca afara sunt 40 de grade, oamenii se comporta diferit. In momentul in care alegeti anotimpul in care va avea loc nunta, ganditi-va la stilul nuntii voastre. Daca visati la o nunta insorita, cu note tropicale si cocktail-uri, atunci vara este anotimpul ideal. Zapada, spiritul sarbatorilor va umplu inima de bucurie? Atunci iarna este anotimpul perfect pentru nunta voastra. Culori bogate, nostalgie, parfumuri incantatoare? Sunt indicii ca nunta ar trebui sa aiba loc toamna. Prospetime, buchete de narcise, verde? Daca acestea lucururi va fac o placere deosebita, atunci primavara este momentul perfect pentru a spune „DA”.

Cum se alege data nuntii

Kristina Curtis

Nu ignorati bugetul. Chiar si bugetul v-ar putea influenta in momentul in care alegeti data nuntii. In lunile in care au loc cele mai multe nunti (iunie, august, septembrie, octombrie), preturile sunt mai ridicate, pe cand in perioadele in care nu multe cupluri isi unesc destinele, costurile sunt mai mici. De asemenea, si ziua saptamanii isi poate pune amprenta asupra pretului. O nunta organizata duminica, de exemplu, poate fi mai putin costisitoare.

teilor.ro

Ati putea tine cont de disponibilitatea persoanelor apropiate. Daca este vorba despre parinti, frati sau surori, ori persoane din afara familiei, insa foarte apropiate, ati putea alege data in functie de disponibilitatea lor. Daca, de exemplu, unul dintre ei nu este in tara intr-o anumita perioada, dar nu te-ai putea casatori stiind ca nu iti este aproape, atunci ai putea alege data nuntii avand in vedere programul lor. Desigur, este vorba numai despre oamenii foarte dragi si apropiati, pentru ca nu veti incepe, acum, sa intrebati fiecare potential invitat daca poate participa sau nu la nunta organizata intr-o anumita zi.

Cum se alege data nuntii

Weddings Planetfem

Fiti atenti la zilele in care nu se fac nunti. Stiti, cu siguranta, ca exista anumite zile in care nu se organizeaza nunti. In zilele de post de peste an, de exemplu, nu se fac nunti. Exista, desigur, si exceptii, insa trebuie sa obtineti acordul din partea bisericii.

Mai sus am aratat cum se alege data nuntii in functie de anumiti factori. Sper ca articolul v-a ajutat sa alegeti ziua perfecta pentru nunta la care visati. Si, daca aveti nevoie de inspiratie pentru organizarea nuntii, aici o puteti gasi.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment