Cum să slăbești sănătos

A avea un stil de viață echilibrat nu se rezumă doar la alimentație, ci și la orele de somn, la gândirea pe care o ai, pentru că ești ceea ce gândești. De asemenea, când te decizi că ai nevoie de o schimbare în viața ta trebuie să înțelegi că totul trebuie să funcționeze în etape, iar graba nu este o alternativă deloc bună. Pentru ca schimbarea să aibă loc trebuie să fii pozivită cu privire la aceasta și îndreptată către rezultate. Așadar, dacă te-ai hotărât să faci o schimbare în viața ta, adică să slăbești, rândurile de mai jos îți stau la dispoziție pline de motivație! Cum să slăbești sănătos când nu știi de unde să începi?

Cum să slăbești sănătos

1. Fă-ți abonament la sală
Probabil știi câțiva oameni care se duc sau au fost la nutriționist pentru a le evalua starea și a le recomanda un regim, însă doar atât. Greșit! Sportul ar trebui să joace un rol extrem de important în viața fiecărui individ, mai ales a celor care își doresc să slăbească. Nu poți slăbi fără să faci sport, iar dacă o faci nu o faci cum trebuie. Pielea are nevoie de tonus! Pe de altă parte, probabil ești hotărâtă să faci sport, însă acasă, ceea ce poate fi din nou o capcană. Dacă nu ești o persoană care să se țină de program, s-ar putea ca peste o săptămână de antrenament să începi să sari peste acesta. Cel mai bine este să mergi la sală, pentru că vei dispune de suport din partea antrenorului și de mai multe aparate, iar motivația și respectarea programului vor veni la pachet. Asigură-te că ai un echipament lejer.

Cum să slăbești sănătos

Cum să slăbești sănătos Pinterest

2. Mănâncă sănătos și nu sări peste mese
Un alt aspect important este alimentația. Alimentația trebuie să se afle în strânsă legătură cu sportul, nu se poate una fără cealaltă! Probabil nu știi cu ce să începi, însă cel mai simplu în a construi o alimentație sănătoasă este: reducerea consumului de zahăr, a grăsimilor nesănătoase și hidratarea. Consumă multe fructe și legume, evită prăjelile și mâncarea de tip fast-food. Dacă nu poți găti mereu îți poți comanda mâncare online. De asemenea, nu trebuie să te înfometezi! Este important să nu sari peste mese, căci mesele puține, dar consistente determină creșterea în greutate, pe când atunci când sari peste mese ceea ce faci este să încetinești procesul de slăbire. Un alt aspect de luat în considerare este să nu mergi la cumpărături atunci când îți este foame, pentru că ai tendința de a cumpăra mai mult decât este necesar; citește lista de ingrediente; fă-ți o listă înainte de a merge la cumpărături și cumpără doar ce este pe acea listă.

Cum să slăbești sănătos

Pinterest

3. Fă-ți analizele
Înainte de orice decizie pe care o iei cu privire la schimbarea stilului tău de viață ( și are legătură cu sănătatea) este recomandat să ceri sfatul unui medic și să îți faci un set de analize complete, care îți vor arăta în ce stare se află organismul tău, care este starea ta generală.

Cum să slăbești sănătos

Pinterest

4. Respectă orele de somn
Pentru un stil de viață echilibrat, pe lângă alimentație și sport ai nevoie și de somn, ceea ce înseamnă că nu este indicat să ai nopți nedormite sau să te culci foarte târziu. Mergi la culcare până în ora 12:00 p.m. și dormi 7-8 ore.

Cum să slăbești sănătos

Pinterest

Prin urmare, toate cele 4 puncte de mai sus se află în deplină concordanță și pentru a avea rezultate trebuie respectate fiecare. În plus, ceea ce trebuie să știi este că nu vei avea rezultate după primele zile, deci trebuie să te înarmezi cu răbdare și să nu renunți. O viitoare mireasă trebuie să arate bine în rochie și să se simtă bine în pielea ei. Ce simți în interior se reflectă în exterior!

În continuare te invit să citești și Obiceiuri care îngrașă părul, Obiceiuri dăunătoare tenului și Ce să nu faci dacă ai arsuri solare.

Despre autor

Ana

1 Comentariu

Leave a Comment