Pe vremuri, nasii erau alesi cu mare atentie. Acestia trebuiau sa fie oameni cu credinta in Dumnezeu, sa mearga des la biserica, sa fie buni si cumpatati, oameni respectati in societate.
Cum sa iti alegi nasii de cununie
Acum, nasii se aleg de obicei dintre prietenii de familie, oameni dragi, chiar si rude ale mirilor. Inainte, nu se alegeau alti nasi pana ce nu erau intrebati nasii parintilor sau copiii lor, daca vor sa cunune ori sa boteze.
In zilele noastre, singurele lucruri la care se mai tine cont cu sfintenie sunt urmatoarele: nu pot cununa doua persoane care traiesc in concubinaj, cei ce nu sunt cununati religios, crestinii ce au alta religie in afara de cea ordotoxa. De asemenea, nu pot cununa doi frati sau tata si fiica.
Totusi, multi dintre noi, uitam ca nasii ne vor fi parinti spiritauli cu indatoriri mai mari decat parintii ce ne-au dat viata. Iata cateva criterii dupa care va puteti alege nasii de cununie fara sa dati gres: acestia trebuie sa fie o familie respectata in societate, de prefarat este sa se aleaga nasii mai in varsta decat fini pentru a putea da sfaturi cu adevarat parintesti, acestia avand o experienta mai vasta de viata. Nu se aleg ca parinti spirituali alcoolicii sau persoanele de moravuri usoare si un lucru de retinut este acela ca nu trebuie sa se tina cont de starea financiara a nasilor pentru ca legatura dintre nasi si fini trebuie obligatoriu sa fie una de suflet si pe termen lung.
Cele mai bune sfaturi le vei primi de la cuplul unde respectul si iubirea primeaza, daca totusi alegi ca parintii vostrii spiritauli sa fie tineri casatoriti, nu alege cuplul unde certurile si impacarile sunt la ordinea zilei. Oricat de nabadaioasa ar parea dragostea lor, un cuplu la inceput de drum are nevoie de sfaturi parintesti si acestea nu incurajeaza certurile.
Alegeti sa va fie nasi oamenii care credeti ca va vor fi aproape tot restul vietii la bine si la greu si, de asemenea, nu alegeti oameni despartiti in ideea ca acestia se vor impaca.
Si, nu in ultimul rand, tineti cont si de distanta. Desi nu pare a fi un impediment, pe parcurs veti observa ca nasii va vor fi aproape atat spiritual cat si fizic.
Nasii nu inseamna numai distractie, bani cheltuiti si inca o pereche de fini pe lista. Nasii, ca si finii, au anumite indatoriri atat in timpul cununiei religioase, a nuntii propriu-zise, dar si dupa aceea.
Dar, dupa cum stim cu totii, cate sate, atatea obiceiuri, asa ca pe parcurs vom discuta pe larg despre rolurile si responsabilitatile nasei si nasului, in functie de zona in care are loc cununia.
Si acum, dupa ce am aflat cateva informatii referitoare la cum sa iti alegi nasii de cununie, va propun sa accesati pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta ale unui videograf profesionist. Vorbim despre clipuri incarecate de emotie, insa nu in ultimul rand, bine realizate, intr-un mod artistic, ceea ce vorbeste despre profesionalismul videografului. Va doresc vizionare placuta!