Cum sa eliminati unele persoane din lista de invitati

Dintr-un motiv sau altul, poate veti fi nevoiti sa renuntati la unele persoane din lista de invitati. Poate bugetul nu va permite sa chemati mai multi oameni, ori poate nu incap toti in localul ales de voi. Indiferent de motiv, este bine sa stiti cum sa eliminati unele persoane din lista de invitati, astfel incat sa fiti 100 % siguri ca va sunt aproape toti oamenii dragi si nu ati omis pe cineva important pentru voi, dar nici nu ati chemat persoane a caror prezenta nu era obligatorie.

Cum sa eliminati unele persoane din lista de invitati

1. Faceti o lista cu toti oamenii care trebuie sa vina sigur la nunta. Este vorba despre parinti, frati, surori, verisori, cei mai buni prieteni etc. Dupa ce ati stabilit lucrul acesta, veti sti sigur cate locuri mai sunt disponibile pentru ceilalti.

2. Acum mergerti in alta directie si faceti o lista cu persoanele pe care va doriti sa le invitati. Pot fi unii prieteni ai unor prieteni sau orice alta persoana pe care chiar o vreti aproape in ziua cea mare.

3. Divizati lista aceea in trei categorii: verde, cei pe care vi-i doriti cu adevarat aproape, galben, cei pe care sperati ca ii puteti include pe lista si rosu, cei pe care ii veti invita doar daca aveti loc.

4. Acum adaugati-i pe cei de pe lista verde langa cei care nu au cum sa lipseasca de la nunta. Dupa aceea vedeti cat loc mai ramane pentru cei de pe lista galbena. Si la final, daca mai sunt locuri libere, ocupati-va si de lista rosie.

lista de invitati

IMAGE SOURCE: GETTY IMAGES

5. Inainte de a face lista finala, reveniti la lista galbena si in special la cea rosie si stabiliti anumite criterii dupa care ii veti alege pe invitati. Va fi ceva personal pentru voi, ca si cuplu, asa ca alegeti cu grija, gandindu-va si la invitatii pe care ii aveti deja sigur pe lista. Tineti cont de faptul ca unii dintre ei s-ar putea sa nu vina la nunta, asa ca ati putea adauga cateva persoane in plus pentru a fi siguri ca veti ocupa totusi toate locurile ramase libere. Insa nu exagerati deoarece veti ajunge in situatia de a avea mai multi invitati decat incap in localul ales pentru marele eveniment.

6. Daca mai raman unele persoane pe care totusi le vreti la nunta, insa nu mai este loc si pentru ele pe lista, ar fi bine sa va ganditi la toate motivele pentru care sa vina la eveniment. Trebuie sa fie argumente solide pentru a-i convinge pe ceilalti membri ai familiei, pe viitorul sot sau viitoarea sotie, mai ales daca asta ar insemna sa le limitati alte persoane din lista.

Cu aceste lucruri in minte, trebuie sa inspirati adanc si sa treceti pe lista toti invitatii. Nu este tocmai usor, insa trebuie sa faceti si asta. Daca vor mai ramane unele persoane in afara listei, le veti explica de ce nu aveti cum sa ii chemati la nunta. Pot fi motive legate de buget sau de local.

Dupa ce am vazut cum sa eliminati unele persoane din lista de invitati, sa accesam si pagina Studioblitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta din care va puteti inspira pentru marele eveniment.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment