Anxietatea, nervii, emotiile si multi alti factori pot face ravagii cu somnul miresei de dinaintea zilei nuntii sale. Stim cu totii ca somnul de proasta calitate poate afecta sanatatea si aspectul nostru, dar, cu cat incerci mai mult sa adormi cu atat iti va fi mai greu sa faci asta. Daca esti preocupata sa obtii mai multa odihna pentru noaptea dinaintea nuntii, stabileste-ti cat mai repede niste reguli pentru un somn sanatos. Exista de asemenea si cateva trucuri, pe care daca le vei pune in practica vor avea efecte pe termen scurt.
Intr-o astfel de perioada din viata ta, ca nunta, este important sa faci din somn o prioritate, pentru a da timp corpului de odihna si reincarcare, astfel ca acesta sa nu isi consume ultimele reserve in ziua nuntii.
Cum sa dormi în noaptea dinaintea zilei nuntii tale
Daca nu ai deja, stabileste-ti o ora fixa de culcare si una de trezire.
Incepe sa te relaxazi cel putin cu o ora inainte de culcare prin a sta departe de lumina puternica si de stimulentele mentale cum ar fi emailurile si social media.
Fa un dus sau o baie calda inainte de culcare.
Daca iti place baia sau dusurile fierbinti, fa-le cu cel putin doua ore inainte de culcare, pentru a evita cresterea temperaturii corpului. Cresterea temperaturii corpului poate inhiba somnul.
Temperatura din dormitor este, de asemenea, un factor important pentru un somn odihnitor. Pastreaza in dormitor o temperature confortabila de 18 grade, sau chiar mai scazuta.
Inchide toate dispozitivele electronice si ecranul televizorului. In afara de efectele negative ale luminii albastre asupra hormonului somnului, melatonina, alertele telefonului, a emailurilor si de pe social media, inseamna stimularea creierului intr-un moment in care acesta ar trebui sa aiba o stimulare redusa pentru a permite mintii noastre sa devina mai calma si sa-ti deschida calea spre somn.
Pentru a ameliora anxietatea si a provoca o stare de realaxare, fa cateva exercitii usoare de yoga. Inspira si expira mai lent de sase ori. Incepe acest exercitiu simplu de respiratie cu cinci minute pe zi si creste-l pana la douazeci de minute pe zi.
O practica zilnica a acestui exercitiu de respiratie echilibreaza nivelul de stres actionand asupra sistemului tau nervos.
Inainte de a te urca in pat pentru culcare, incearca intinsa pe spate pe podea si cu picioarele pe perete o pozitie numita VIPARITA KARANI,
o pozitie care te ajuta atunci cand simti anxietate sau cand te simti coplesit. Aseaza-te pe spate, deci, pe podea, si aseaza picioarele pe perete incruciste. Aceasta pozitie ajuta circulatia, permitand fluxului sangvin sa ajunga din picioare inapoi catre inima. De asemenea, aceasta pozitie relaxeaza muschii.
La fel cum exercitiile fizice afecteaza pozitiv calitatea somnului, dieta are un rol important intr-un somn de calitate. Evita inainte de culcare stimulentele precum cofeina si zaharul.
Alimentele bogate in grasimi consummate inainte de culcare iti pot da cu greu un somn linistit, ceea ce inseamna ca seara nu este timpul cel mai bun pentru a consuma inghetata sau ciocolata.
Atunci cand nu dormi in casa ta, lipsa decorului din dormitorul tau si a obiceiurilor inainte de culcare iti pot afecta somnul. Incearca sa le recreezi cat mai mult posibil. Pregateste-ti o masca pentru ochi,
dopuri pentru urechi si orice altceva te poate afce sa te simti ca acasa, cum ar fi pijamalele sau perna preferata.