Cum să alegi voalul de mireasă

Dacă te-ai hotărât asupra materialului și tipului de rochie nu mai rămâne de ales decât voalul. Deși unele mirese aleg să nu poarte voal din diverse motive, cele care își doresc să îl integreze în ținuta lor pot întâmpina dificultăți în alegerea lui. Alegerea rochiei de mireasă a fost una destul de grea? Îți voi arăta mai jos tipurile de voal după lungimea lor și care sunt cele potrivite în funcție de diverse aspecte, pentru ca alegerea ta să fie mai ușoară de această dată și să te poți orienta mai bine. Orice rochie ai alege, voalul, indiferent dacă îl vezi ca pe un accesoriu tradițional sau modern, simbolic sau estetic, este un detaliu care îți va completa în mod deosebit ținuta.

Așadar, există mai multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare, atunci când îți alegi voalul: de la stil până la lungimea acestuia. Culoarea rochiei este foarte importantă, la fel și materialul acesteia, coafura, lungimea voalului, tipul de rochie, stilul tău, forma feței, dar și tipul de nuntă.

Culoarea este un element important, pentru că există mai multe nuanțe de alb, ivoire sau bej cu reflexii sau nu, așa că fii foarte atentă la nuanța rochiei și a viitorului voal.

În ceea ce privește materialul, materialele cele mai folosite pentru voal sunt dantelă (trebuie să fii atentă să nu fie prea grea și să tragă coafura în jos), tulle, mătase, satin. Important de știut este faptul că materialul voalului trebuie să fie în același ton cu materialul rochiei, de exemplu dacă optezi pentru un voal cu dantelă, dantela voalului trebuie să fie pe aceeași linie cu dantela rochiei.

Coafura este un alt aspect important în alegerea voalului. În cazul în care ai părul scurt, o voaletă este cea mai potrivită, iar în cazul în care ai părul lung ideal ar fi ca voalul să acopere lungimea părului.

Tipuri de voaluri în funcție de lungime, rochie și forma feței. Cum să alegi voalul de mireasă

1. Voaletele (sau voalurile tip colivie) sunt acele tipuri de „voaluri” scurte, de tip vintage, care acoperă fie doar zona ochilor, fie toată fața, fiind accesorizate cu flori; cele mai multe sunt realizate din materiale tip plasă. Avantajul este că pot fi date jos cu ușurință și oferă un aspect aerisit.
Rochia potrivită: rochiile cu detalii pe care vrei să le scoți în evidență.
Forma feței ideală: fața în formă de inimă sau triunghiulară.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-Birdcage-Pinterest

2. Voalul până la umeri este potrivit în cazul în care vrei să îți pui în evidență bustul sau spatele, putând fi alcătuit din mai multe straturi. Poate fi purtat cu succes de o mireasă, care își dorește o nuntă în stil clasic.
Rochia potrivită: la fel ca în cazul voaletelor, voalul până la umeri se potrivește rochiilor cu detalii.
Forma feței ideală: fața ovală sau rotundă.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-umeri-Pinterest

3. Voalul până la coate/talie este tipul de voal clasic, care poarte fi simplu sau dublu.
Rochia potrivită: se potrivește cu aproape toate rochiile datorită faptului că nu este nici prea scurt, nici prea lung.
Forma feței ideală: fața dreptunghiulară sau triunghiulară.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-coate-Pinterest

4. Voalul până la nivelul degetelor sau până la nivelul palmelor este voalul care aduce un plus de eleganță.
Rochia potrivită: rochiile de tip sirenă sau empire.
Forma feței ideală: pătrată sau alungită.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-nivelul-degetelor-Pinterest

5. Voalurile care cad oriunde între genunchi și glezne emană grație.
Rochia potrivită: rochiile de tip sirenă sau empire.
Forma feței ideală: alungită sau ovală.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-genunchi-Pinterest

6. Voalul stil capelă este voalul care depășește lungimea rochiei cu câțiva centimetri, atingând pământul. În cazul în care ai o rochie mai simplă, acest tip de voal este potrivit mai ales prin broderia fină.
Rochia potrivită: rochia de tip vintage.
Forma feței ideală: fața ovală sau alungită.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-capelă-Pinterest

7. Voalul stil catedrală este mult mai lung decât cel de tip capelă, încadrând bine rochia.
Rochia potrivită: rochiile de mireasă formale sau lungi.
Forma feței ideală: în formă de triunghi sau față ovală.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-catedrală-Pinterest

Alte tipuri de voal

-Voalul Mantilla este un voal din dantelă de origine spaniolă, care acoperă capul, fără a cădea și pe frunte; poate avea lungimi variate.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-Mantilla-Pinterest

-Voalul de tip Juliet este un voal din dantelă sau tulle, care acoperă capul și face parte din categoria vintage; poate fi poziționat în așa fel încât să cuprindă și puțin din frunte, fiind prins în laterale; este tipul de voal lung.

Cum să alegi voalul de mireasă

Voal-Juliet-Pinterest

– Voalul pouf este tipul de voal care emană un aspect teatral, fiind scurt și voluminos.

– Voalul dublu este tipul de voal care are o parte mai scurtă în față (ce poarte fi dată pe spate și oferă un aspect tip „cascadă”) și o parte mai lungă în spate.

Prin urmare, trebuie să știi că voalurile care ajung până la 3 metri prin aspectul dramatic pe care îl emană nu sunt potrivite pentru orice nuntă, locația nunții reprezentând un aspect important, iar cel mai lung voal este cel destinat nunților regale. În cazul în care nu ai prea multe accesorii alege un voal dublu sau un voal cu diverse motive, iar în cazul în care rochia este una complexă ori ai câteva accesorii alege un tip de voal cât mai simplu și nu dublu. Prin informația pe care ți-am prezentat-o o să îți fie mai ușor să alegi voalul potrivit pentru tine luând în considerare materialul și culoarea rochiei, lungimea acestuia, forma feței tale, silueta, buchetul miresei, pantofii și stilul de nuntă. Tu cum îți alegi voalul de mireasă?

Acum te invit pe pagina StudioBlitz pentru clipuri care îți pot da un plus de inspirație.

Despre autor

Ana

3 Comentarii

Leave a Comment