Cum să alegi florile în funcție de anotimp

Atunci când alegeţi florile pentru un buchet ar fi bine să le cunoaşteţi şi semnificaţia. Floarea soarelui semnifică nobleţe, Hortensia înseamnă dragostea, recunoştinţă şi sinceritate în iubire, iar bujorul are puteri magice. Fiecare floare are povestea ei, iar aşezată în buchetul şi aranjamentul perfect va sublinia personalitatea mirilor la nunţi sau la diverse evenimente. Mai jos, te sfătuim cum să alegi florile în funcție de anotimp.

teilor.ro

Ziarul Adevărul ne-o prezintă pe Andreea Sabău, o tânără din Târgu-Mureş care adoră florile. Încă din primii ani de facultate şi-a dorit să aibă propria afacere, iar prin intermediul florilor a vrut să îmbine utilul cu plăcutul. Împreună cu iubitul ei, actualul soţ, au deschis o agenţie de evenimente, iar înainte de a se aventura în oranizarea nunţilor Andreea a urmat şi un curs de florist. Astfel, Andreea ne dă câteva sfaturi pentru alegerea florilor, în funcție de eveniment și de anotimp, și ne explică semnificația lor.

Cum să alegi florile în funcție de anotimp

De cele mai multe ori florile sunt dictate la evenimente şi de anotimpul în care ne aflăm. Chiar dacă nu este ceva obligatoriu, de cele mai multe ori primăvara sunt alese buchetele formate din lalele, frezii, bujori, ranunculus sau anemone.

„Dintre multitudinea de flori mărunte, drăguţe, parfumate şi colorate acestea sunt cele mai căutate. Bujorul a fost mereu legat de anumite legende. Se spunea în trecut că există nişte forţe puternice în bobocii de bujori care strălucesc în nopţile cu lună plină. Mai mult chiar, seminţele unor varietăţi de bujori emit o lumină palidă în întuneric. Sunt şi preferaţii mei de altfel.“

teilor.ro

Cum să alegi florile în funcție de anotimp

Sursă: Flower Bar

„Dacă vă plac anemonele atunci trebuie să ştiţi că legenda grecească spune că anemonele s-au ivit din lacrimile vărsate de Afrodita pentru Adonis. În Europa se spune că anemonele răsar mereu în perioada Sfintelor Paşti, ele fiind folosite în trecut pentru vosirea ouălor. Anotimpul preferat al nunţilor este vara, având posibilitatea alegerii unei locaţii în aer liber. De obicei pentru nunţile în aer liber alegem aranjamente florale lejere, flori libere în vaze, ceainice, sticlute, etc.“ precizează Andreea.

Cum să alegi florile în funcție de anotimp

Sursă: Florăria Rosalia

  1. Flori pentru o nuntă de vară: hortensiile, lavanda, trandafirașii și florile de câmp.

„Dintr-o perspectivă pozitivă, hortensia reprezintă dragostea, recunoştinţă şi sinceritate în iubire. În plan negativ ea denotă instabilitatea şi vanitatea. Lavanda este o plantă cu parfum de poveste, este minunată în alcatuirea aranjamentelor florale pentru nuntă, atât în forma vie cât şi uscată. Este considerată un simbol al tandreţii.“

Cum să alegi florile în funcție de anotimp

Sursă: Nuntă în grădină

  1. Flori pentru o nuntă de toamnă: floarea-soarelui și crizantemele.

Toamna vine cu culori calde. Se pot alege flori de un roşu aprins, portocaliu cald, ruginiul scortişoarei, galbenul pal. Ca temă şi legat de anotimpul recoltelor, se poate opta pentru o nuntă sau un eveniment rustic ornat chiar cu dovleci. Specifice acestei perioade ale anului sunt: floarea soarelui, daliile, solidago şi crizantemele. „Floarea soarelui, reprezintă longevitatea, de asemenea este şi un simbolul nobleţei. Dalia este floarea recunoştinţei şi a respectului, iar crizantema simbolizează optimism şi bucurie.”

Cum să alegi florile în funcție de anotimp

Sursă: Casa Novias

  1. Flori pentru o nuntă de iarnă: Amarylisul.

„O nuntă iarna este puţin mai neobişnuită, dar poate te-ai gândit totuşi să alegi acest anotimp. Gama culorilor poate fi alb, auriu, argintiu, roşu aprins, verde intens. Ca flori preferate în acest sezon amintim: amaryllis, brunia, floare de bumbac. Amarylisul, considerat crinul de iarnă reprezintă simbolul îndrăznelii şi al mandriei, este la mare căutare în sezonul rece. Deşi seamănă foarte bine cu un ghemotoc de vată, veţi vedea cât de frumos şi delicat poate arăta floarea de bumbac atunci când este integrată creativ într-un aranjament floral. Dacă ai nunta în aer liber, alege un aranjament cât mai natural: flori de bumbac, trandafiri, crengi combinate cu materiale naturale: sac şi sfoară de cânepă.”

teilor.ro

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

2 Comentarii

Leave a Comment