Cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa

Daca stii cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa, atunci poti fi sigura ca vei pastra aceasta amintire frumoasa mult timp de acum inainte, fara ca ea sa se deterioreze intr-un fel sau altul. Si, asa cum am discutat intr-o postare anterioara, referitoare la ce faci cu rochia de mireasa dupa nunta, poate la un moment dat fiica ta o va purta la nunta ei. Sau, daca vei avea un baiat, atunci poate o va imbraca viitoarea nora. Fiind pastrata in bune conditii, nu putem exclude aceasta varianta. Folosindu-te de ustensilele si tehnicile potrivite, rochia ta va ramane la fel de frumoasa multi ani de acum inainte.

Cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa

Dimitra Designs

Nu este suficient ca rochia de mireasa sa fie curatata. Pentru a ramane la fel de minunata cum era in ziua in care ai purtat-o, trebuie pastrata in conditii cat mai bune. Exista destui specialisti care pot face lucrul acesta pentru tine. Ei stiu cum sa curete rochia si cunosc anumite tehnici pe care le folosesc ca sa pastreze materialul intact chiar si timp de cateva decenii. Daca vrei sa inveti cum sa pastrezi in conditii bune rochia de mireasa, pentru ca nu ai gasit un specialist care sa faca asta pentru tine, iata cateva sfaturi.

Invata cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa

Cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa

Wedding gowns

1.Asigure-te ca este curatata de un profesionist. Doar pentru ca arata curata cand o scoti de pe tine, nu inseamna ca nu mai exista unele portiuni in care s-a depus murdarie de pe strada sau s-au format pete pe care nu le-ai observat. In timp, acele locuri vor deveni din ce in ce mai inestetice. Un profesionist va sti exact dupa ce sa se uite si ce produse sa foloseasca pentru a curata rochia in functie de material.

2.Sa nu pui niciodata rochia in plastic. Cand plasticul se degradeaza, elibereaza substante chimice care pot degrada rochia.

3.Inainte sa iti impachetezi rochia, infasoar-o in hartie care nu contine acid, pentru a fi mai bine protejata. Nu folosi hartie colorata, pentru ca, in timp, se va colora si materialul rochiei.

4.Depoziteaza-ti rochia intr-un loc racoros si uscat. Subsolurile nu sunt indicate pentru a face lucrul acesta, pentru ca umezeala de acolo duce la aparitia mucegaiului. Pe de alta parte, daca vei depozita rochia intr-un loc expus la caldura si la lumina soarelui, se va ingalbeni. Cel mai bine este sa o pui in dulap.

5.Nu folosi un umeras cu sarma deoarece nu numai ca va rugini, dar va face ca materialul sa se rupa. Fiind atarnata pentru mai mult timp, greutatea rochiei va duce, intr-un final, la ruperea materialului.

6.Daca iti vei depozita rochia intr-o cutie de lemn, in special de cedru, asigura-te ca intre rochie si cutie exista materiale sau hartii care nu contin acid. Acidul din lemn va pata rochia, de aceea cele doua nu trebuie sa intre in contact una cu cealalta.

7.Din cand in cand, trebuie sa scoti rochia si sa o lasi putin la aer. Astfel, materialul va respira si scad sansele de a se forma mucegai.

Cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa

Merri Makers

Daca vrei sa inveti cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa, ai nevoie de cateva lucruri pentru a indeplini cu succes aceasta misiune. Ai nevoie de kituri de depozitare. Una dintre optiuni este sa lasi un profesionist sa se ocupe de asta, pentru ca numai astfel vei avea garantia ca rochia va fi pastrata in conditii bune. Totusi, poti opta si pentru o solutie mai putin permanenta: cumpara o cutie speciala, fara acizi, pentru depozitare. Cutia poate fi personalizata cu numele tau, de exemplu. O alta solutie, la indemana si la un pret accesibil este sa folosesti o husa pentru haine. Poti comanda una chiar de aici.

Pentru ca este importanta pentru tine, avand in vedere ca ai purtat-o intr-una dintre cele mai fericite zile din viata ta, ar trebui sa stii cum pastrezi in conditii bune rochia de mireasa, daca vrei sa o ai cat mai mult timp asa cum era in momentul in care ai achizitionat-o. Si, poate, cine stie, intr-o zi va fi imbracata pentru un alt eveniment.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment