Poti sa iti organizezi nunta dintr-un buget mai mare sau dintr-unul mai mic. Poti adauga in ea mai mult din ceea ce iti place si mai putin din orice este surplus. Organizarea unei nunti este un adevarat proces. O nunta minimalista este pentru persoanele care adora simplitatea si eleganta, care nu au un buget foarte mare pentru nunta sau nu au suficient timp pentru a se ocupa de oragnizarea ei.
Cum organizezi o nunta minimalista în doar o saptamana
1. Gasirea unei locatii de nunta
Selectarea locului in care iti vei sarbatori nunta, este, fara indoiala, una dintre cele mai stresante componente ale unei nunti. Si inchirierea unei sali pentru nunta va face o gaura considerabila in bugetul alocat organizarii nuntii. Atunci cand alegi o nunta minimalista uita de acest stres si concentreaza-ti energia pe stabilirea locatie in care tu si partenerul doriti sa va legati destinele. Intoceste o lista cu locatiile prferate( munti, hambar, malul unui rau, parc, cascada, plaja, padure, biblioteca, ferma, poti alege aproape orice loc).
2. Planifica-ti luna de miere
Pentru multe cupluri planificarea lunii de miere depinde de cat ramane din bugetul pentru organizarea nuntii. Exista chiar cupluri care au renuntat la luna de miere datorita cheltuielilor facute cu nunta. Atunci cand faci o nunta minimalista, mai intai planifica-ti luna de miere si apoi foloseste restul banilor pentru nunta. O saptamana in plus petrecuta in luna de miere dupa nunta va face sa se merite sa ai la nunta servetele monogramate.
3. Foloseste decoruri naturale, imprumutate sau reconditionate pentru nunta
Daca vei cauta decoruri pentru nunta si ai ales o nunta minimalista, sigur iti vei dori sa renunti la tema initiala a nuntii cand vei vedea ofertele de decoruri nunta de pe piata. Insa in loc sa investesti in lucruri pe care nu le vei folosi niciodata pentru a satisface ego-ul tau in ceea ce priveste nunta, alege obiecte naturale, imprumutate sau reconditionate pentru a creea un décor final elegant.
Iar daca alegi ca nunta ta sa aiba loc intr-o poiana sau la marginea padurii, decoratiunile nu sunt aproape deloc necesare. Frunzele, ramurile copacilor, florile din padure, pot fi folosite pentru a lumina nunta ta. Daca doresti piese centrale de décor, intreba-ti invitatii la nunta daca au articole asemanatoare pe care le poti imprumuta pentru ziua nuntii.
4. Trimite invitatii digitale
Majoritatea comunicarii din zilele noastre se realizeaza pe platforme digitale, deci de ce invitatiile la nunta sa fie tiparite, semnate, sigilate si trimise prin posta? In loc sa petreci ore intregi gasind un design pentru invitatiile la nunta si pentru a te ocupa de tiparirea si completarea lor, trimite-le online. Daca invitatiile vor fi trimise online vei putea face actualizari in timp real pentru prietenii si familia ta. Creeza un site de nunta care sa iti reuneasca invitatii si unde acestia sa actionize ca o comunitate pana in ziua nuntii.
5. Nu da si nu primi cadouri
Atunci cand vine vorba despre cadourile de nunta, o anumita presiune este exercitata atat pentru oaspeti cat si pentru gazda, iar tanarul cuplu primeste adesea lucruri de care nu are nevoie. In loc sa te ocupi de cadoul de la matusa ta ce consta in rasnita de sare si de piper, renunta la a primi cadouri. Acest lucru te va face atat pe tine cat si pe invitatii tai sa scapati de presiunea sociala in ceea ce priveste primirea si daruirea de cadouri.
6. Cere invitatilor sa inchida mobilele si sa nu foloseasca camera video
Esti pe cale sa traiesi unul dintre cele mai importante momente din viata ta, doar tu, partenerul tau, prietenii vostri si familia. Fluxul de pe social media a invitatilor tai nu au fost invitati. Am dreptate? Poti avea oaspeti nedoriti sau deranjanti nepoftiti. Poate ca unii invitati vor fi reticenti la inceput, dar vor fi castigati de caracterul romantic al evenimentului.