Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica

Inceputurile relatiilor sunt toate foarte frumoase. De cand l-ai cunoscut pe el simti cat ti-ai gasit jumateatea, barbatul visurilor tale. Relatia voastra a inceput diferit fata de celelalte, este foarte atent cu tine si cu nevoile tale, iti satisface orice dorinta, va vedeti foarte des, vorbiti foarte mult la telefon si prin mesaje, simti cu adevarat ca esti iubita, apreciata si pretuita si simti ca de acum cautarile tale in a-ti gasi marea dragoste vor lua sfarsit.

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica Pinterest

Cu toate acestea, trece o anumita perioada peste relatia voastra, iar el incepe sa se schimbe radical. Cel pe care l-ai cunoscut la inceputul relatiei a disparut, in locul lui venind un barbat care te determina sa nu mai ai incredere in tine pe niciun plan, te critica si te destabilizeaza din punct de vedere emotional si, pe langa acest lucru, dupa o anumita peroada, isi reia comportamentul pe care l-a avut la inceputul relatiei voastre si tot asa. In aceasta situatie, da-mi voie sa-ti spun ca esti intr-o relatie toxica cu un barbat toxic. Schimbarile de comportament din partea lui nu fac decat sa-ti provoace o stare de nesiguranta, disconfort continuu si, in final, ajungi sa te invionovatesti pe tine crezand ca nu esti o femeie destul de buna pentru el si ca la tine se afla problema.

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica Pinterest

Nu este deloc asa. In realitate, tu esti doar o victima si ar trebui sa iei o decizie in acest sens, pentru ca o astfel de relatie toxica nu face decat sa creeze disfunctionalitati in viata ta care te vor afecta pe toate planurile. In joc esti tu, starea ta de bine, fericirea ta, cariera ta. Desprinde-te usor, dar sigur, de acest fel de persoane si concentreaza-ti atentia pe lucrurile care conteaza cu adevarat si care te ajuta sa evoluezi si sa-ti dezvolti aptitudinile.

Cu siguranta te gandesti ca aceste lucruri sunt trecatoare si ca se va schimba, insa nu ai nicio garantie ca asa va fi. Astfel risti sa devii victima porpriilor alegeri si actiuni.

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica

Cum iti dai seama ca ai o relatie toxica Pinterest

Trebuie sa stiti faptul ca o astfel de relatie toxica se naste nu intamplator sau in functie de noroc, ci ajunge sa se materializeze in momentul in care este alimentata de un anumit factor declansator, o astfel de relatie provine dintr-un anumit parcurs al relatiei voastre. Este necesar sa reflectati la acest lucru si sa va dati seama ceea ce s-a intamplat cu relatia voastra, caci, in definitiv, o persoana toxica nu poate aduce decat rau in viata celuilalt. Incapatanarea de a ramane in a acea relatie, in timp, va duce la dezechilibru emotional drastic, aceasta situatie trebuie tratata cat mai repede, fie prevenita.

Obisnuinta, de asemenea, nu este un motiv sa ramai intr-o relatie toxica. Aceasta este cea mai intalnita scuza si, in acelasi timp, cea mai nepotrivita in acest context pentru ca nu ar trebui sa existe. Imbratisati schimbarea si oferiti-va o noua sansa. Detasati-va de obisnuit si incepeti o noua etapa din viata voastra, lucrurile bune nu vor inceta sa apara.

Iar acum te invit sa citesti si articolul acesta.

Despre autor

Stanciu Mihaela

1 Comentariu

Leave a Comment