Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

Discutiile contradictorii si luptele tacute sunt lucruri pe care nu le poti evita intr-o casatorie. Asta se intampla pentru ca sotia si sotul sunt doua persoane cu moduri de gandire si perspective asupra vietii diferite, iar opiniile unuia se pot confrunta cu opiniile celuilalt la un moment dat. Desi la prima vedere asta poate parea un lucru rau, dupa astfel de discutii in urma convingerilor diferite afli mai multe despre partenerul tau de viata si poti comunica mai eficient cu acesta. Trebuie insa sa te asiguri ca lupta cu partenerul tau este cinstita, eficienta si are ca scop final gasirea unor solutii la probleme comune, nu exteriorizarea furiei.

teilor.ro

Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

 1. Nu da vina pe partener
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  nu da vina pe partener Sursa: Reader’s Digest

In primul rand, nu va invinuiti reciproc pentru greselile voastre sau pentru necazurile ce apar. Invinovatirea reciproca nu face decat sa va saboteze relatia, partenerul tau se va simti atacat si va ataca la randul sau pentru a se apara. Odata ce acest joc inceput intre voi va scapa de sub control, va fi greu sa aflati cine a gresit sau a cui este vina. In astfel de certuri niciunul dintre soti nu va fi castigator. Deci, orice a facut partenerul tau, aminteste-ti ca, desi are unele defecte, are si calitati, calitatile care te-au facut s ail iubesti.

 1. Fa cereri in loc de reclamatii
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  fa cereri in locul reclamatiilor Sursa: Bustle

Schimba formulele de tipul:”De ce nu ma ajuta nimeni in casa?” in “ Vrei te rog sa ma ajuti cu spalatul vaselor ca sa pot intinde rufele?” In acest fel, sotul tau va sti cu exactitate ce vrei si de ce ai nevoie. Nu te astepta ca el sa iti citeasca gandurile din iubire si nu-l bombarda cu plangeri care nu se mai termina fara sa ii spui clar si sincer ce vrei de la el de fapt.

 1. Ascultati-va reciproc
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  asculta ce spune partenerul Sursa: Doer

In timpul unei certe aprinse este mai bine sa iesi putin la aer, sa iti aduci aminte ce anume vrei sa spui exact si sa ii dai timp sotului tau pentru a-si exprima sentimentele. Trebuie sa te asiguri ca va ascultati cu adevarat explicatiile reciproc. Este mai dificil sa iti auzi partenerul cand tipi pentru a-ti dovedi punctul de vedere asa ca incearca sa nu intrerupi si nu va suprapuneti vorbele unul peste celalalt. Facand asta poti obtine mai mult de la sot si va puteti vedea unul altuia motivele din spatele actiunilor voastre.

teilor.ro

 1. Nu fugi de probleme
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  nu fugi de probleme Sursa: Ciao

O relatie sanatoasa este aceea in care cuplul comunica despre preocuparile si problemele lor. Atunci cand discuti cu sotul tau despre o problema, continua discutia pana cadeti de comun accord sau pana gasiti solutia. Nu evita sa vorbesti pe motiv ca trebuie sa pui aspiratorul in casa. Aminteste-ti ca discutia respective este doar temporara, daca gasiti Solutia si gestionati impreuna efficient problema.

 1. Trebuie sa stii cand incepi discutia
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  gaseste momentul potrivit pentru discutie Sursa: Sfatul Parintilor

Nu poti gandi eficient si logic cand esti oboist sau te afli sub o mare presiune. Deci, nu insista cu rezolvarea problemei cand unul dintre voi este foarte oboist sau incapabil de efort. Asta va poate salva pe amandoi de la a va soune lucruri grele, carora pe moment nu le dati importanta, dar care pot duce la frustrarea celuilalt pe termen lung, iar lupta dintre voi, in loc sa se incheie se poate accentua.

 1. Nu fi nepoliticoasa sau abuziva
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  fii politicoasa cu partenerul tau Sursa: Avantaje

Nu fi nepoliticoasa sau abuziva fata de partenerul tau (este valabil si invers, fireste), nici fizic, nici psihic, nici macar nu insulta. Ceea ce vorbeste poate fi doar din cauza furiei, dar partenerul tau poate fi afectat pe termen lung.

 1. Foloseste-te de experientele din trecut
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  foloseste-te de experientele din trecut Sursa: Relife

Fii in orice situatie iubitoare si intelege-ti sotul. Aminteste-ti ce merge bine si ce nu merge bine din experienta pe care o ai cu disputele voastre din trecut. Nu folosi slabiciunile partenerului pentru a-l rani. Afla tipul de argumente la care partenerul tau reactioneaza bine si in viitor discutiile contradictorii dintre voi doi vor fi din ce in ce mai scurte.

teilor.ro

 1. Aminteste-ti ca sunteti o echipa
  Cum gestionezi o disputa cu partenerul tau dupa casatorie

  aminteste-ti ca sunteti o echipa Sursa: Tolo

La sfarsitul zilei, aminteste-ti ca sunteti o echipa prin casatorie si nu rivali. Nu incerca sa castigi mereu si sa-i dovedesti mereu ca greseste. Trebuie sa fii dispusa sa negociezi si sa faci compromisuri pentru a gasi de comun acord o solutie caresa iti faca casnicia mai buna.

Nunta este cea mai frumoasa zi din viata unei fete. Dar dupa nunta incepe viata in doi “la bine si la greu impreuna”. Un set de informatii care te ajuta sa ai o casatorie reusita nu strica niciodata. Informeaza-te pe acest subiect citind si

 

 

 

Despre autor

Good Weather

1 Comentariu

Leave a Comment