Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

Daca ai vazut filmul Stepmom cu Julia Roberts si Susan Sarandon, relatia mama biologica, mama vitrega si copil a fost descrisa ca fiind plina de intrigi si a fost nevoie de timp pentru ca mama vitrega sa se inteleaga cu copilul. In cazul unui copil vitreg provocarile sunt interminabile si incep de regula din partea copiilor. Daca in prezent esti intr-o relatia cu cineva care deja are un copil, poti sa te simti frustrata. Cu toate acestea nu este imposibil sa fii acceptata de copilul tau vitreg si, de asemenea, sa il accepti si tu. Iata cateva sfaturi in continuare referitor la asta.

Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

 1. Afla de la partenerul tau cat mai multe despre copil
  Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

  afla de la partenerul tau cat mai multe despre copil Sursa: Study Breaks Magazine

Inainte de a-ti intalni pentru prima data viitorul copil vitreg, cunoaste-l afland cat mai multe despre el de la partenerul tau. Afla varsta, scoala la care invata, ce hobby-uri are, precum si lucruri mai profunde, de exemplu cum este relatia dintre iubitul tau si copilul sau sau cum si-ar dori sa fie relatia lor. Asta iti va da avantajul de a putea face o prima impresie buna.

 1. Nu te grabi
  Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

  prima intalnire nu ar trebui sa dureze mult Sursa: Like For Real Dough

Asigura-te ca nu exagerezi si nu grabi copilul. Este de dorit ca prima intalnire sa nu dureze mult pentru ca acesta se poate simti presat si ar putea sa se enerveze sau chiar sa respinga existenta ta. Lasa copilul sa decida ritmul relatiei. Cand va fi pregatit te va anunta si va fi mult mai bine asa decat sa te respinga. Este importanta obtinerea respectului reciproc, iar implicarea in mod active ca parinte nu este necesara decat dupa doi ani.

 1. Ofera-i copilului timp sa fie trist
  Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

  ofera-i copilului timp sa fie trist Sursa: Mother Nature Network

Oricare ar fi cauza despartirii dintre mama si tata, este normal tristetea si dezamagirea copilului. Esecul ca mama vitrega este des un motiv de divort. Este foarte important sa intelegi ca durerea copilului include si incercarea de a distruge o noua casatorie in speranta unei impacari intre parintii lui. Incearca in acest caz sa respingerea sau indiferenta copilului nu este din cauza ta. Asta s-ar fi intamplat oricarei alte partenere a tatalui sau. Recunoscand acest lucru, vei putea sa intelegi copilul si sa ai rabdare, pentru ca toate se intampla la timpul lor.

 1. Creeaza-ti planuri care implica copilul
  Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

  creeaza planuri in care sa implici copilul BabyMall

Una dintre cauzele pentru care esti respinsa de copil poate fi faptul ca nu il implicit in planurile tale. Imagineaza-ti cum va fi rutina ta zilnica, vacantele tale, atunci cand copilul este prezent. Copilul va simti intentia ta buna si poti sa ai surpriza de a-l vedea total schimbat referitor la relatia cu tine.

 1. Apreciaza-i laturile positive
  Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

  apreciaza-i laturile pozitive Sursa: Botosaneanul

Chiar daca crezi ca viitorul tau copil vitreg nu este interest de tine, ar trebui ca acesta sa aiba cel putin un talent sau o trasatura frumoasa de character. Iubeste animalele, este distractive, are talent in arte? Desi copilul arata rar asta, fa-i complimente si exprima-ti aprecierea pentru laturile lui pozitive. Concentreaza-te mai mult pe aceste aspect ale copilului si trece-le cu vederea pe cele ce iti indisplac.

 1. Petrece timp cu el
  Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

  petrece timp cu copilul Sursa: Feminis

Dupa ce il vezi de cateva ori, este timpul sa treci la etapa urmatoare. Incearca sa ai o conversatie cu el si sa vezi care sunt interesele voastre comune. Daca ii castigi increderea si il faci sa nu te minta, il vei ajuta sa iti vorbeasca despre problemele lui, iar asta este important pentru un copil. In acest mod relatia ta cu el va progresa.

 1. Comunica cu partenerul tau
  Cum construiesti o relatie cu viitorul tau copil vitreg

  discuta cu partenerul tau despre copil Sursa: Totul despre mame

Aminteste-ti ca relatia ta nu inseamna numai tu si iubitul tau. Exprima-ti in fata acestuia sentimentele, grijile si preocuparile referitoare la copil. In calitate de parinte biologic insa, partenerul tau isi intelege profund copii si este in masura sa iti dea sugestii referitor la cum sa reactionezi cu viitorul tau copil vitreg.

La final, trebuie sa te gandesti bine daca esti dispusa sa iti construiesti o viata alaturi de un barbat care are deja copii. Un set de informatii care te ajuta sa ai o casatorie reusita nu strica niciodata. Informeaza-te pe acest subiect citind si

Despre autor

Good Weather

Leave a Comment