Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

Alegerea materialului  este unul dintre cei mai importanti factori care determina astpectul final al oricarei rochii. Deci, atunci cand este vorba despre rochia cea mai importanta din viata unei fete, rochia de mireasa, nu trebuie sa fii confuza in ceea ce priveste materialul. Nu numai materialul este important pentru aspectul rochiei de mireasa, ci si culoarea, croiala, greutatea materialului folosit. Iata mai jos cateva dintre materialele folosite frecvent pentru rochiile de mireasa.

Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

 1. Sifon
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  sifon pentru rochia de mireasa Sursa: girlsy

Sifonul este un material delicat, pur, care da un efect de curgere rochiei. Este foarte des utilizat in fuste cu multe straturi. Cel mai intalnit sifon in realizarea rochiilor de mireseasa este sifonul din pliester. Este foarte ieftin si arata foarte bine. Sifonul din matase este un material usor, cu textura pura, dar este foarte scump.

 1. Material creponat
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  voal creponat pentru rochia de mireasa Sursa: Evelin Textile

Acesta este un material frumos, cu un usor aspect sifonat si este foarte potrivit pentru rochiile de mireasa. Este, de asemenea, un material foarte moale. Poate fi din matase, bumbac sau poliester. Foarte usor si delicat, rochiile facute din acest material vor fi moi si subtiri.

 1. Matase
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  rochie de mireasa din matase Sursa: Reverie

Matasea este unul dintre cele mai folosite material pentru rochiile scumpe de mireasa. Cele mai indicate matasuri pentri rochiile din ziua nuntii sunt matasea Dupioni, Matasea Charmeuse, Shantung, Heavy Charmeuse, Metalasse, matasea Tailandeza, Georgette si Taffeta.

Matasea Dupioni este recunoscuta ca fiind cea mai pura dintre matasuri. Este, de asemenea, cunoscuta sub numele de matase bruta.

Brocada de matase este un material starlucitor, realizat din fire colorate de matase. Poate fi realizata cu fire  metalice de aur sau argint si cu frumoase modele pe tesatura.

Matasea din bumbac, bambus, hartie sau banana sunt tipuri de matase realizate din plante.

Matasea Dupioni Poly este un amestec de poliester si matase.

Matasea Mikado este un tip de matase amestecata care de obicei este mai grea decat matasea pura.

 1. Organza
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  rochie de mireasa din organza Sursa: Jollychic

Organza este un material facut din bumbac pur, un material aspru si pur utilizat de regula pentru straturile fustelor rochiilor de mireasa. De asemenea, materialul este folosit si pentru jupoane si poate fi si o captuseala perfecta pentru rochie.

 1. Net English
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  net english pentru voalul miresei

Acest material este unul foarte frumos, si este usor elastic. De obicei este folosit pentru voalurile de mireasa si pentru alte accesorii de la nunta. Se poate transforma usor in dantela daca este brodat. Este un material luxos, si se poate folosi si suprapus peste alte tesaturi pentru efectul de stratificare.

 1. Raionul
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  raion pentru rochia de mireasa Sursa: pinterest

Raionul se apropie cel mai mult de matase ca aspect. Este lucios, iar asta il face foate indicat pentru realizarea rochiei de mireasa. Datorita pretului mic, raionul este utilizat pe scara larga pentru tinuta din ziua nuntii. Singurul lui dezavantaj este ca se deterioreaza in timp.

 1. Satinul
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  satin pentru rochia de mireasa Sursa: walmart

Acesta este un material usor, matasos pe o parte si mat pe partea din spte. Satinul se drapeaza foarte frumos pe corp. Este un material usor, care lasa corpul sa respire, este un material de lux, este favoritul multor designer pentru rochia de mireasa si pentru lenjerii de calitate.

 1. Tafta
  Cum alegi materialul pentru rochia ta de mireasa

  tafta pentru rochia de mireasa Sursa: Bridal Fabrics

Taftaua ete unul dintre materialul prefer al mireselor pentru rochia lor. Este un material lucios si cu aspect luxos. Luciul este mai puternic atunci cand taftaua este realizata cu fire de matase. Taftaua, de asemenea, poate fi si 100% di poliester. Acesta este un material usor si voluminous. Taftaua Moire este o tesatura din fire de matase cu un design ondulat.

Poate ca vrei sa afli si despre modificarea rochiei de mireasa. Sau poti gasi inspiratie pentru modelul rochiei tale din ziua nuntii in:

Despre autor

Good Weather

Leave a Comment