Cum alegem un cameraman profesionist de nunta

Dragi miri, in acest articol voi dezbate problema alegerii unui cameraman profesionist de nunta, pentru ca nunta este un eveniment unic in viata oricarui cuplu si necesita o pregatire indelungata. In ziua de astazi Internetul ofera un acces usor si rapid la informatie si de aceea scriu acest articol pentru voi.

Cameraman profesionist de nunta sau videograf profesionist de nunta?

Dupa cum am discutat si in articolul «Cameraman nunta vs Videograf nunta» exista o diferenta intre cele doua terminologii. Un cameraman de nunta se axeaza mai mult pe partea tehnica, iar un videograf de nunta combina tehnicul cu artisticul. Daca iti doresti o nunta in stil cinematografic iti recomand sa apelezi la serviciile unui videograf de nunta, intrucat acesta iti va putea monta nunta intr-un stil artistic, cinematografic.

DSLR vs Camera video clasica

Daca alegi sa apelezi la serviciile unui cameraman profesionist de nunta nu ar trebui sa acorzi o importanta prea mare aparaturii folosite. Un adevarat profesionist va sti ce sa foloseasca. Daca totusi vrei sa fii informat in tot ceea ce priveste filmarea de nunta atunci pot spune ca in ziua de azi majoritatea videografilor profesionisti folosesc camerele DSLR. Acestea prezinta bineinteles avantaje si dezavantaje fata de camera video clasica.

Filmare cu o singura camera vs Filmare multicam

Depinzand de ceea ce iti doresti de la filmul nuntii tale poti alege intre filmarea cu o singura camera si filmarea multicam. Dupa cum am discutat si in articolul «Filmare multicam» aceasta prezinta anumite avantaje fata de filmarea cu o singura camera. Cel mai important este ca daca iti doresti un film de nunta in stil cinematografic nu il poti obtine decat cu filmarea multicam. Acest tip de filmare ofera si dinamism filmului tau de nunta si iti ofera posibilitatea de a vedea cat mai multe cadre de la nunta ta.

Unde caut un cameraman profesionist de nunta?

In primul rand pe Internet. Un cameraman profesionist de nunta va avea un site in care poti vedea portofoliul video al acestuia. In al doilea rand, la targuri de nunti poti intalni videografi ce iti vor prezenta ofertele lor. Si nu in ultimul rand, prin recomandarile prietenilor care au apelat la serviciile unui videograf profesionist. Bineinteles inainte de a alege un videograf profesionist asigura-te ca acesta iti poate oferi ce iti doresti de la filmul nuntii tale.

Cand incep cautarile pentru un cameraman profesionist de nunta?

In general este bine sa iei totul din timp, pentru ca un adevarat profesionist va avea agenda ocupata si va exista riscul sa nu poata participa la nunta ta. Totodata este bine sa stii locatia in care vei filma nunta si numarul de invitati pentru ca un videograf te poate intreba pentru a-si face o idee in mare despre scenariul de nunta.

Preturi

In functie de stilul de filmare pentru care optezi preturile pot varia. Daca insa doresti un pret aproximativ, filmarea de nunta in stil cinematografic porneste de la 700€. La aceasta suma se adauga si alte optiuni, cum ar fi: filmarea cu macara, cu drona, subacvatica etc.

In concluzie, este important sa vizualizezi cat mai multi videografi si apoi sa decizi care te reprezinta. Pana la urma nunta este un eveniment unic si merita pastrat intr-un mod cat mai deosebit.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment