Cum a inceput povestea verighetelor

Pentru ca ne plac nuntile si calatoriile, va invit sa ne intoarcem in trecut, sa calatorim printre numeroasele cupluri care s-au casatorit de-a lungul timpului, pentru a afla cum a inceput povestea verighetelor. Este interesant de vazut cum a luat nastere o traditie care astazi este inca foarte populara si cum a evoluat in timp. Nu pot acum decat sa va doresc o calatorie placuta in trecutul verighetelor.

Sa aflam cum a inceput povestea verighetelor

Traditie si simboluri. Verighetele au inceput sa fie purtate cu mii de ani in urma. Se crede ca in urma cu 3 mii de ani, egiptenii purteau verighete realizate din materiale organice, precum canepa sau papirusul. Insa, pentru ca nu erau materiale rezistente si se degradau repede, acestea au fost inlocuite cu altele mai durabile precum osul si pielea. Ulterior, au inceput sa se foloseasca metalele pentru realizarea verighetelor. Se considera ca forma verighetelor simbolizeaza eternitatea, fara inceput si fara sfarsit.

Cum a inceput povestea verighetelor

TREVOR DIXON

Oferirea verighetelor. In Europa anilor 1500, barbatii le ofereau viitoarelor sotii un inel Gimmel, compus de fapt din doua parti, fiecare dintre ei purtand unul pana la casatorie, urmand ca dupa aceea cele doua inele sa fie reunite si purate de mireasa.

Verigheta pentru barbati. Pana in anii 1940, numai femeile purtau, de regula, verighete. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial s-a dat startul noii traditii conform careia si barbatii au inceput sa porte inelul. Asta pentru ca, fiind separati o buna bucata de timp, vedeau in inel o modalitatea prin care isi aminteau de persoana iubita fata de care se simteau mai aproape. Astazi, atat femeile cat si barbatii poarte verighete si, mai mult decat atat, chiar si cele dedicate barbatilor au diferite forme si culori.

Cum a inceput povestea verighetelor

Iystwowgold

Design si detalii. In perioada victoriana a avut loc o evolutie evidenta a verighetelor, care au inceput sa aiba un design din ce in ce mai deosebit si au inceput chiar sa fie incluse diamantele. Stilul, recunoscut ca vintage, este chiar si astazi foarte popular, multe femei aratandu-se interesate de acesta.

Acum, chiar daca mireasa isi doreste un inel simplu, tot are la dispozitie mai multe optiuni: materiale precum aurul, argintul sau platina, culori ca alb, galben, galben rosiatic etc. De asemenea, daca isi doresc, pot adauga o piatra pretioasa, alba sau neagra sau oricare alta culoare.

Cum a inceput povestea verighetelor

ldsmag

Calitatea. Poate cea mai semnificativa schimbare in ceea ce priveste verighetele, tine de calitatea acestora. De la materiale organice, care nu rezistau prea mult timp, s-a ajuns la metale ce au o durata de viata foarte mare. In ultimul timp, cu exceptia perioadei in care a avut loc cel de-al Doilea Razboi Mondial, cand inelele aveau numai 9 carate, acestea au avut 22 de carate. De asemenea, mirii au inceput sa-si exprime dorinta de a purta inele cat mai bune din punct de vedere calitativ, pe care sa le poata avea toata viata si chiar sa le ofere urmasilor lor.

Cam asa arata, pe scurt, istoria verighetelor. Si acum, dupa ce am vazut cum a inceput povestea verighetelor, ar cam trebui sa revenim la prezent, sa ne gandim la nuntile care au loc in zilele noastre si chiar sa vizionam aici cateva.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment