Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta.

Nuntile sunt prilej de bucurie si petrecere atat pentru miri cat si pentru familia acestora si invitati. Astazi nunile nu mai sunmt atat de formale ca pe vremuri, de la mirii la invitati, cu totii suntem mult mai relaxati. Cu toate acestea, exista un cod al bunelor maniere, care trebuie respectat si la nunti. Iata ce trebuie sa stii, atuncicand esti invitat la o nunta Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta:

teilor.ro

Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta.

Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

– In primul rand atunci cand primiti o invitatie la nunta  primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să mulțumiți pentru invitație și să confirmați participarea. Daca nu doriti sau nu puteti sa participati la acea nunta, anuntati aceasta  intr-un mod frumos transmitandu-le felicitari viitorilor miri. Confirmarea sau infirmarea invitatiei este oarte importanta pentru viitorii miri, doar astfel vor sti cate meniuri sa comande.

-Dacă va prezentati direct  la restaurant, la sosire ciocniti un pahar de șampanie cu mirii, cu  si cu nașii, toți cei care vă vor întâmpina apoi va asezati la masa care v-a fost rezervata. În cazul în care sunteți la masă cu persoane necunoscutem este politicos să vă prezentați dar si să purtați o conversație agreabilă cu aceștia, fiindca veți avea de petrecut ore bune împreună.

teilor.ro

-Nu dansati inainte sa aiba loc Dansul mirilor. Ei sunt cei care deschid intotdeauna dansul. In cazul in care nu sunteti buni dansatori, faceti totusi efortul de a dansa cateva melodii usoare, nu dati  niciodata impresia ca nu va simtiti bine.

-Consumati alcool cu moderație, pentru că nimic nu e mai neplăcut la o nuntă decât un invitat în stare de ebrietate, care nu-și mai poate controla cuvintele.

-Dacă urmati regim special, anunțați din timp organizatorii, pentru a vi se pregăti meniu special, spre exemplu vegetarian.

– Nu  plecati de la nuntă înainte de momentul festiv al tăierii tortului.

teilor.ro

  • Reguli privind tinuta invitatilor. Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta.
Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

-Imbracati-va elegant, de preferat doamnele in rochie, iar domnii in costum. Evitati ținutele de culoare albă, deoarece albul este rezervat miresei. Este recomandat ca femeile sa poarte toc.

-Nu veniti la nunta nuntă îmbrăcați ca pentru club, în jeans și tricou. Nu este politicos sa purtati la nuntateniși sau pantofi de sport, decat daca tema nunti impune asta- nunta in tenesi

-Daca afara este racoare si aveți pardesiu sau pelerină, le veți lăsa la garderobă, nu veți veni cu ele la masă.

– In cazul in care ati pregătit un cadou pentru miri, acesta va fi frumos ambalat si  însoțit de o felicitare sau de o carte de vizită in aceasta situatie nu este neapărat nevoie să înmânați personal cadoul mirilor, îl puteți lăsa în locul rezervat cadourilor.

teilor.ro

  • Reguli la masa. Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta.
Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

-Nu va umpleti singuri paharu, asteptati sa vina chelnerul

-Înainte de a începe să mâncați, puneti-va servetelul pe picioare, in niciun caz la gat, daca nu sunteti copil,

Dacă mâncarea este adusă în farfurii, veți mânca atât cât puteți, iar când ați hotărât că nu mai mâncați, veți pune tacâmurile așezate paralel pe farfurie. Dacă este o nuntă la care mâncarea este pe o masă specială, de unde trebuie să vă serviți singuri, veți lua ceea ce doriți, punând cu lingura din bol sau din platou în farfuria dumneavoastră. E nepoliticos să umpleți farfuria cu vârf. Puteți să mai luați și mai târziu, dacă mai doriți.

-Doamnelor, este nepoliticos sa va refaceti machiajul la masa, mergeti la baie pentru a va da cu ruj, ori de cate ori este nevoie.

-La plecare nu uitati sa va luati ramas bun si sa le faceti mirilor o urare inspirata.

-Nu va bagati in fata fotografului, puteti strica o poza perfecta, citeste acest articol:Scrisoarea deschisa a unui fotograf de nunta pentru invitatul care i-a distrus poza perfecta

Urmati aceste sfaturi simple si veti fi invitatii perfecti!

In continuare, va invitam pe pagina StudioBlitz pentru aurmari trailere inspirate de la nunti pline de farmec.

Shutterstock. Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

Codul Bunelor Maniere pentru invitatii la Nunta

Despre autor

C. Alina

Leave a Comment