Codul Bunelor maniere la masa de nunta

Tocmai ai fost invitat la o nunta? Invitatia la o nunta este motiv de sarbatoare si bucurie dar pe langa asta si o ocazie de a te prezenta impecabil in societate. Primul lucru pe care il ai de facut este sa confirmi invitatia, apoi iti vei alege o tinuta adaptata cu evenimentul. Chiar daca nuntile au devenit odata cu trecerea timpului, evenimente din ce in ce mai relaxate si mai putin formale, este foarte important sa tii cont de cateva reguli. In primul rand este important sa ai o atitudine eleganta, trebuie sa fii atent in ceea ce priveste pozitia picoarelor. Mai jos iata un ghid pentru invitatii la nunta, Codul Bunelor maniere la masa de nunta:

Codul Bunelor maniere la masa de nunta:

Codul Bunelor maniere la masa de nunta

Codul Bunelor maniere la masa de nunta

  • Este recomandat sa mananci incet si sa nu vorbesti cu gura plina, altfel vei da dovada de proasta crestere, fii discret si elegant in gesturi.
  • Rupe din felia de paine cu mana pe masura ce mananci din ea.
  • Bruschetele se mananca doar cu mana, nu incerca sa le tai.
 • Daca mancarea se serveste  platouri mari, serveste-te cu lingura de serviciu,  punandu-ti astfel mancare in farfuria ta. Reprezinta o lipsa de respect pentru ceilalti participanti le eveniment, sa duci lingura direct la gura.
 • Nu uita, intotdeoauna paharul de vin rosu se tine de la baza bolului,  iar paharul de vin alb se tine de picior.
 • In cazul in care in bautura ai masline sau cirese, le vei manca cu mana dupa ce vei termina continutul lichid.
 • Nu te ridica niciodata de la masa in timp ce meniul inca se serveste.
 • Nu susoti cu invitatul de langa tine deoarece ceilalti comeseni se vor simti jenati.
 • Nu este politicos să vă duceți să vă umpleți singuri paharul. Așteptați să vină un ospătar la masă și-i veți spune ce doriți să beți.
 • Înainte de a începe să mâncați, veți pune șervetul din pânză pe picioare, îndoit
 • Dacă mâncarea este adusă în farfurii, veți mânca atât cât puteți, iar când ați hotărât că nu mai mâncați, veți pune tacâmurile așezate paralel pe farfurie.
 • Doamnele vor merge într-un loc retras pentru a-și reface machiajul sau pentru a-și aranja părul, este nepoliticos să scoată oglinda și rujul la masă.
 • Dacă este o nuntă la care mâncarea este pe o masă specială, de unde trebuie să vă serviți singuri, veți lua ceea ce doriți, punând cu lingura din bol sau din platou în farfuria

  dumneavoastră. E nepoliticos să umpleți farfuria cu vârf. Puteți să mai luați și mai târziu, dacă mai doriți.

 

Codul Bunelor maniere la masa de nunta

Codul Bunelor maniere la masa de nunta

Sursa: https://ziarulunirea.ro/codul-bunelor-maniere-cum-sa-te-comporti-daca-esti-invitat-la-o-nunta-344933/

Micile greseli sunt inevitabile, dar daca urmati aceste reguli veti reusi sa fiti un invitat model. Nu uitati sa le transmiteti mirilor urari sincere, mai jos va lasam cateva articole pentru inspiratie:

Urari de nunta amuzante de la prieteni pentru miri

Urari scurte cu ocazia nuntii

Urari pentru prietenii care se casatoresc

In loc de…Casa de piatra. Ce sa le uram mirilor

In continuare va invitam pe pagina StudioBlitz, intotdeauna sursa ta de inspiratie in ce priveste serviciile foto video de la o nunta. Si nu uita, ai grija sa nu le strici pozele viitorilor miri incercamd sa faci tu, poze mai reusite decat un fotograf profesionist!

Despre autor

C. Alina

Leave a Comment