Ceremonia Ordinului Jartierei – Modă

Ceremonia Ordinului Jartierei este unul dintre cele mai interesante și mai așteptate evenimente din calendarul familiei regale britanice. Anul acesta, Regina Elisabeta, Prințul Charles și restul familiei regale i-au primit pe Regele Willem-Alexander din Olanda și pe Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, alături de familiile lor, iar cei doi regi au fost învestiți cu titulatura de Cavaleri Străini ai Jartierei. Prezențele regale feminine de la ceremonie, precum Ducesa de Cambridge, Contesa de Wessex, Ducesa de Cornwall, Regina Spaniei și Regina Olandei, au oferit o paradă vestimentară impresionantă, din care te poți inspira și tu pentru nunta ta, fie că îți cauți ținuta pentru cununia civilă, fie că ești în postura de nașă, de soacră sau de simplă invitată.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Moda la Ceremonia Ordinului Jartierei

Ceremonia Ordinului Jartierei

Sursă: Guliver/Getty Images

Kate Middleton a ales pentru această ceremonie istorică o rochie semnată de Catherine Walker, la care a accesorizat o pălărie neagră Lock&Co şi un plic tot negru. Ducesa Camilla a purtat o rochie stil palton roz pal, semnată Anna Valentine şi o pălărie Philip Treacy. Regina Maxima a Olandei a optat pentru o rochie-capă roz prăfuit şi accesorii în aceeaşi nuanţă, în timp ce Contesa de Wessex a purtat o ţinută în alb şi orange. De asemenea, Regina Letizia a Spaniei, care impresionează de fiecare dată prin apariţiile elegante, s-a remarcat şi de această dată cu o rochie din mătase semnată Cherubina şi accesorii (pălărie, plic şi pantofi) negre.

Ceremonia Ordinului Jartierei

Sursă: Facebook

Regina şi cavalerii companioni ai Ordinului Jartierei, printre care Prinţul William şi Prinţul Charles, au apărut în robe somptuoase de catifea şi cu pălării ale ordinului. Sute de oameni s-au adunat în jurul castelului pentru a urmări parada cavalerilor companioni şi a cavalerilor militari.

Ceremonia Ordinului Jartierei

Sursă: Facebook

Prinţul Harry şi Ducesa Meghan au fost marii absenţi de la ceremonia istorică. De altfel, Prinţul Harry nu a fost investit cu Ordinul Jartierei, spre deosebire de fratele lui, Prinţul William, potrivit sursei citate.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
Ceremonia Ordinului Jartierei

Sursă: Facebook

Ordinul Jartierei (The Most Noble Order of the Garter) este cel mai vechi ordin cavaleresc, creat de Regele Edward al III-lea în 1384, grupând un număr de maxim 24 de cavaleri. Din secolul al 18-lea până în 1946, membrii erau propuşi de Guvern. În prezent, numirile, structura şi ceremonialul urmează modelul iniţial, noii membri fiind numiţi direct de Regină, pentru a recompensa activitatea desfăşurată în interes naţional sau în serviciul Majestăţii Sale.   Începând din 1987 femeile se bucură de statut egal cu bărbăţii în cadrul Ordinului. Prima femeie membră a Ordinului Jartierei a fost Lady Mary Soames, fiica cea mică a lui Sir Winston Churchill. În anul 2009, baronesa Mary Soames a fost invitata Ambasadorului Romaniei la un dejun desfăşurat în salonul de protocol al Ambasadei din 1 Bekgrave Square, unde în 1939 Sir Winston Churchill s-a întalnit cu ministrul român de externe Grigore Gafencu.

Dacă îți cauți rochia de mireasă printre modelele regale, iată și cele mai frumoase rochii de mireasă regale din istorie.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment