Cele mai nepotrivite sfaturi legate de casnicie

Cand vine vorba despre casnicie sau orice altceva, cei din jurul nostu au tendinta de a ne da sfaturi. Indifernet daca au trecut sau nu printr-o situatie similara, intotdeuna cineva va avea ceva de spus, un sfat de dat. Si da, este de apreciat intentia celorlalti de a ne veni in ajutor. Insa asta nu inseamna ca toate sfaturile pe care le primim sunt si cele mai bune. Mai jos vei gasi o lista cu cele mai nepotrivite sfaturi legate de casnicie.

teilor.ro

Cele mai nepotrivite sfaturi legate de casnicie

1. Nu mergeti la culcare daca sunteti suparati/certati. A devenit un sfat cliseu. Trebuie sa recunostem ca desi nu ne plac certurile, uneori ele sunt inevitabile in cuplu. Si, in general, in orice relatie, indifernet de natura ei. Insa, daca se intampla sa va certati, asta nu inseamna ca in timpul noptii trebuie sa gasiti imediat o solutie astfel incat sa nu adormiti suprati unul pe celalalt. Uneori, cel mai bine este sa dormiti, sa va limpeziti mintea si astfel in ziua urmatoare veti vedea lucrurile si situatia cu alti ochi.

Uneori este nevoie de mai mult timp de gandire din partea ambilor parteneri pentru a rezolva o problema.

2. Fa orice este nevoie pentru a pastra casnicia. Sunt unele persoane care sustin ca in casnicie nu trebuie sa fii fericit, ca nu despre asta este vorba, ci despre stabilitate. Dar acum traim intr-o perioada in care, din fericire, ne putem alege partenerii de cuplu. Astfel stim daca suntem sau nu compatibili, deci este mai usor sa mentinem casnicia. Dar daca se intampla sa apara unele probleme ce nu au rezolvare, atunci partenerii chiar vor sa ramana in acea casnicie pentru simplul fapt ca sunt casatoriti, insa nu sunt si fericiti in casnicie?

teilor.ro

Cele mai nepotrivite sfaturi legate de casnicie

The Great Adventure Catholic Bible Study

3. Este bine sa iti “dresezi” partenerul. Casnicia se bazeaza pe respect, pe intelegere. Nici unul, nici celalalt nu trebuie sa isi “dreseze” partenerul de viata. Ci este esential sa comunice, sa afle ce este ok si ce nu si astfel sa construiasca impreuna acea casnicie solida si care sa tina toata viata.

4. Ramaneti impreuna de dragul copiilor. Daca parintii nu se inteleg si in familie exista certuri frecvent, daca cei mici asista la scene violente, atunci cu siguranta nu vor avea o copilarie fericita. Iar parintii nu le fac niciun bine. Ba, din contra. Asa ca, daca parintii chiar nu isi mai pot rezolva problemele, atunci copiii nu trebuie sa fie prinsi la mijloc intr-o relatie in care vad ca printii nu se iubesc, nu se respecta.

5. Sa fii mereu de acord cu ceea ce spune el. Adica sa taci daca ceva nu iti convine? Daca stii sigur ca nu are drepatate? Nu ar fi mai bine daca ti-ai exprima opinia? Daca taci, daca accepti orice, pentru ca relatia sa nu aiba de suferit, atunci nu vei suferi tu, nu vei simti ca nu mai esti tu, ca iti pierzi identitatea?

6. Bucura-te de casnicie cat poti. Suna de parca fericirea dintr-o cansicie are termen de valabilitate. Da, lucrurile se vor schimba, vor aparea copiii si multe situatii pe parcursul mariajului. Dar asta nu inseamna ca nu veti mai fi feirciti daca viata voastra se va schimba. Din contra, veti trcee impreuna peste obstacole, peste schimbari si relatia voastra va deveni mai puternica.

teilor.ro

Asadar, esista si unele sfaturi mai putin utile legate de casncie. Si este mai bine sa nu le iei in calcul. Si acum, inainte de a incheia articolul, te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment