Cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii

Indiferent de coltul de lume in care sunt organizate, nuntile sunt pline de traditii. Daca la noi remarcam aruncarea buchetului miresei, dansul mirilor, taierea tortului de nunta, scoaterea voalului si multe altele, in anumite tari exista obiceiuri de nunta unice, care te vor surprinde, unele intr-un mod placut, altele intr-un mod mai putin placut. Iata o lista cu cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii. Romantice sau nu…

teilor.ro

Care sunt cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii?

1. In India, oamenii se pot casatori cu un copac. Se considera ca persoanele nascute sub un semn astrologic fara noroc, numit Manglick, nu se pot casatori decat cu o persoana nascuta sub acelasi semn astrologic. Daca isi doresc sa ia in casatorie o persoana aflata sub un alt semn, trebuie sa se casatoreasca inainte cu un copac sau cu un idol.

Cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii

DANA ANN PHOTOGRAPHY

2. In China, mireasa trebuie sa fie lovita de trei ori cu arcul cu sageti, de catre mire. Bineinteles, sagetile nu sunt ascutite, insa cu siguranta nu este o experienta prea placuta pentru mireasa. La final, mirele aduna cele trei sageti si le rupe, ca simbol al iubirii eterne.

3. Nu putem sa nu includem pe lista cu cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii si o traditie din Fiji. Potrivit acesteia, in loc sa ceara mana femeii iubite, barbatul trebuie sa ii aduca tatalui ei un dinte de balena lustruit.

teilor.ro

4. Un trib din Borneo considera ca daca mirii vor fi inchisi in casa, fara a parasi locuinta, in ziua nuntii, acest lucru le aduce noroc.

5. O traditie interesanta exista in Grecia. Mirii trebuie sa danseze in timp ce invitatii arunca bani spre ei. Interesant, nu?

Cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii

Binaryflips Photography

6. In Coreea de Sud, talpile mirelui trebuie sa fie lovite. Se pare ca astfel se arata taria de caracter a barbatului. Inca o traditie care isi merita locul in lista cu cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii.

7. O alta traditie interesanta exista in Suedia. Se pare ca, daca in timpul petrecerii de nunta, unul dintre miri paraseste incaperea pentru a merge la baie, cel ramas poate fi sarutat de orice persoana prezenta la nunta. Daca mirele isi lasa sotia singura, ea poate fi sarutata de orice barbat de acolo si viceversa.

teilor.ro

8. In Irlanda se crede ca daca picioarele miresei se desprind de podea in timpul dansului, zanele rele o vor lua de acolo.

9. In Germania se sparg vase la nunta. Este un lucru obisnuit pentru cupluri sa primeasca vase ca dar de nunta, insa in Germania, ele sunt sparte pentru a se tine departe spiritele rele.

Cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii

Jamie Clifford

10. Trebuie sa includem printre cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii si traditia din Congo potrivit careia mirii nu au voie sa zambeasca in timpul nuntii, pentru ca altfel vor avea ghinion. Pentru ca nunta sa fie luata in serios, mirii trebuie sa fie seriosi.

11. In Franta, in noaptea nuntii, invitatii merg la casa mirilor pentru a face zgomot, cat mai mult zgomot, lovind oale si tigai. Pentru a-i linisti, cei doi miri trebuie sa le ofere mancare si bautura.

teilor.ro

12. In timp ce alte viitoare mirese recurg la diete pentru a avea siluete de model, in Mauritius viitorele mirese sunt puse la o dieta de… ingrasare. Cu cat are mireasa mai multe kilograme, cu atat mirele va fi mai bogat.

Cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii

Weight Loss Tips Secret

13. In Grecia, cavalerul de onoare devine barbierul mirelui si se asigura ca acesta arata impecabil in ziua nuntii. In plus, viitoarea lui soacra ii da sa manance migdale si miere.

14. In Guatemala, parintilor mirelui le este permis sa faca aproape orice. Potrivit traditiei, ei sparg un clopot din ceramica, plin cu cereale, pentru a le aduce mirilor prosperitate.

15. Cand credeam ca lista cu cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii nu mai poate include alte ciudatenii, iata ca se poate… In Jamaica este un lucru obisnuit ca satenii sa o priveasca pe mireasa in timp ce merge la nunta. Daca aspectul ei nu este perfect, acestia vor incepe sa ii arunce comentarii negative. Daca cele mai multe comentarii sunt negative, femeia se intoarce acasa si incearca din nou.

Cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii

My Silver Sands

Acestea au fost unele dintre cele mai bizare traditii de nunta din jurul lumii. Unele amuzante, altele mai putin amuzante, unele pur si simplu greu de imaginat. Toate exista si sunt practicate si in zilele noastre. Daca tot vorbim despre traditii de nunta, iti recomand un documentar despre traditiile de nunta din Romania.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment