Ce trebuie sa stii despre verighete

Iata ce trebuie sa stii despre verighete. Sunt bijuteriile nelipsite din cadrul unei nunti. Afla mai multe detalii din randurile de mai jos. Tu stiai aceste lucruri?

teilor.ro

Ce trebuie sa stii despre verighete

Egiptul Antic a fost primul loc in care au aparut inelele acestea. In acea perioada erau un simbol al puterii. In plus, aceste bijuterii aveau sigilii. Faraonii si peroanele ce aveau autoritate foloseau astfel de inele. Purtatorii lor erau si cei care puteau emite legi. Mai tarziu, atat grecii, cat si romanii au inceput sa foloseasca aceste bijuterii.

Inelele erau inainte simboluri ale unei clase sociale. Inelele facute din aur ori din alte metale pretioase se gaseau pe degetele oamenilor bogati. Sclavii puteau purta doar inele din fier. Pe acestea le primeau atunci cand erau eliberati.

Ce trebuie sa stii despre verighete

Ce trebuie sa stii despre verighete

Pe langa faptul ca arata statutul social, inelul este si un simbol care pune in evidenta legaturile interumane. Astfel, treptat, inelele au inceput sa fie simboluri ale logodnei. Cand un barbat isi exprima intentia de a se castaori cu o femeie, ii daruia acesteia un inel facut din fier. Pe masura ce a trecut timpul, inelului de logodna a inceput sa ii ia locul verigheta.

teilor.ro

Secolul II a marcat momentul in care inelul de aur a inceput sa fie folosit in cadrul ceremoniei de nunta. Aceasta bijuteria a inceput sa fie binecuvantata de preoti in secolul al XI-lea.

Stiai ca inainte inelele de nunta erau purtate doar de femei? Asta pentru a-si pune in evidenta statutul social. De asemenea, ele purtau inelul pentru ca astfel sa se evidentieze faptul ca sunt dependente de sotii lor.

Nu este bine sa porti verigheta inainte sa aiba loc cununia religioasa. Asta pentru ca inca nu a fost sfintita de catre preot.

Se spune ca nu este bine ca mireasa sa scape verigheta pe jos, mai ales in biserica. Acest lucru aduce ghinion cuplului.

teilor.ro

Ce trebuie sa stii despre verighete

Ce trebuie sa stii despre verighete

CITESTE SI: Cum sa alegi verighetele de nunta

CITESTE SI: Cum a inceput povestea verighetelor

Daca cineva isi pierde verigheta, poate fi un semn ca acel cuplu se va indrepta spre divort.

Se spune ca verigheta trebuie sa fie perfecta pentru degetele mirilor. Nu este bine sa fie stransa sau larga. In prima situatie, se spune ca acel cuplu se va desparti din cauza geloziei. In cea de-a doua situatie, se spune ca iubirea celor doi se va termina.

teilor.ro

Cand are loc nunta de argint, adica cea care se face la 25 de ani de la casatorie, cei doi soti trebuie sa isi ofere unul altuia verighete facute din argint. Ele trebuie sa fie purtate pe deget langa verighetele pe care cei doi miri si le-au oferit unul celuilalt in cadrul primei casatorii.

Verigheta se poarta pe inelar deoarece se spune ca pe acest deget se afla o vena ce are legatura directa cu inima. Aceasta mai este cunoscuta si sub denumirea de „vena amoris”.

Mai sus ai vazut ce trebuie sa stii despre verighete. Iar acum, la final, inainte de a incheia materialul, iti propun sa accesezi si pagina StudioBlitz pentru a viziona cateva clipuri de nunta realizate de un videograf profesionist. Vizionare placuta!

Despre autor

Mihaela Gheorghe

2 Comentarii

Leave a Comment