Ce trebuie sa stii despre bautura pentru nunta

O nunta perfecta din toate punctele de vedere necesita foarte multe alegeri si calcule care iti pot da batai de cap. Pe langa locatia nuntii, vestimentatie, machiaj, decor, cununie civila si religioasa, meniuri si multe altele, mirii mai au o alegere importanta pe care trebuie sa o faca: bauturile servite la nunta. Foarte multa lume are nedumeriri in legatura cu bautura servita la o nunta, deoarece acest lucru depinde foarte mult de preferintele invitatilor.

Ce trebuie sa stii despre bautura pentru nunta

Bautura nunta

Ce trebuie sa stii despre bautura pentru nunta

1. Ce cantitate de bautura consuma o persoana la o nunta?

Ca sa iti dai seama sis a faci un calcul corect pentru totalul de bautura necesar trebuie sa te gandesti in primul rand ce cantitate de bautura consuma o persoana la nunta. Imediat ce stabilesti cantitatea de bautura per invitat iti vei putea face o idee de cata bautura vei avea nevoie in total la eveniment. Foarte bine ar fi sa discuti si cu seful de sala de la locatia in care va avea loc evenimentul pentru a te sfatui cat mai corect in acest sens. Numarul sticlelor depinde foarte mult de numarul de invitati la care te astepti sa fie prezenti la nunta. Pentru fiecare invitat ia in calcul consumarea a 2-3 pahare de vin, 200 de ml de bautura spirtoasa, o sticla de 1 litru de apa plata si una minerala, 0,5 litri de suc natural sau cu acid, una sau doua cafele si un pahar de sampanie.

Un calcul exact nu poate fi realizat, dar mai bine achizitionezi o cantitate mai mare de bautura decat sa ramai fara. Nu iti fa griji pentru bautura ramasa de la nunta. Aceasta poate fi folosita si la evenimentele de dupa. Important este sa nu ramai fara bautura la eveniment.

Ce trebuie sa stii despre bautura pentru nunta

Ce trebuie sa stii despre bautura pentru nunta

2. Ce bauturi se servesc in general la o nunta?

Tipul de bautura ales pentru nunta variaza in functie de fiecare, dar este important sa nu iti lipseasca cafeaua, bauturile racoritoare cu sau fara acid, apa plata si apa minerala, vinul alb si rosu, bauturile spirtoase si sampania. In categoria bauturilor spirtoase intra whisky, vodka, scotch, campari sau lichior pentru doamne. Poti opta si pentru niste cocktailuri cu vin care cu siguranta vor surprinde invitatii.

Ce trebuie sa stii despre bautura pentru nunta

Bautura pentru nunta


. Care este oridinea de servire a bauturilor la o nunta?

Servirea bauturilor la o nunta se face intr-o anumita ordine. La inceputul petrecerii se serveste sampania iar apoi vinul. Pe parcursul evenimentului se consuma bauturile spirtoase, apa, sucuri si cafea. Pentru finalul petrecerii este recomandata o bautura digestiva, iar o alegere potrivita poate fi coniacul.

4. La ce sa fii atent cand achizitionezi bautura pentru petrecere?

Atunci cand cumparam bautura trebuie sa acordam o atentie deosebita, deoarece locul de unde este achizitionata este foarte important. Asigura-te sunt respectate toate conditiile de pastrare ale bauturii.

Sper ca aceste detalii referitoare la ce trebuie sa stii despre bautura pentru nunta ti-au fost de ajutor. Daca doresti sa calculezi cantitatea de bautura necesara pentru petrecere poti intra pe www.calculator-evenimente.ro

Despre autor

A Anca

Leave a Comment