Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

Stiai ca problema economica este a doua cauza principal a divorturilor in Indonezia? Nu se poate nega faptul ca problema banilor este foarte importanta intr-o casatorie. Fiecare trebuie sa stie despre salariile din casa, oricare alte venituri lunare si datoriile familiei. Salariile si alte venituri lunare sunt cele pe baza carora se fac planurile, iar datoriile personale dinaintea casatoriei trebuie comunicate partenerului deoarece acestea vor influenta banii familiei in viitor.

Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

guverneaza eficient veniturile familiei Sursa: Entrepreneur

Nu tine sa-ti pastrezi obiceiurile financiare dinaintea casatoriei. Doua persoane diferite dintr-o casatorie au obiceiuri financiare diferite, iar nevoile familiei sunt total diferite de tendintele financiare unice ale fiecaruia. Iata cateva sugestii pentru administrarea banilor familiei de care poti tine cont daca doresti.

Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

 1. Impartirea venitului lunar in segmente
  Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

  imparte venitul lunar in segmente Sursa: Not A Frumpy Mum

Aceste segmente ar trebui stabilite de la inceputul casatoriei si respectate lunar. Tipurile de impartire a venitului depinde de nevoile fiecarui cuplu. De exemplu 30% din venit pentru cheltuieli gospodaresti, 20%  pentru cheltuieli personale, 10 % pentru investitii si/ sau economii..etc. Ar trebui tinuta si o evidenta a intrebuintarii veniturilor din familie pentru a se preveni cheltuielile exagerate pe un singur segment.

 1. Impartirea venitului pe cheltuieli saptamanale
  Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

  imparte venitul pe saptamani Sursa: Scimex

Ambele venituri se impart in cheltuieli saptamanale. Aceasta impartire depinde iarasi de prioritatile cuplului. De exemplu, 10% din salarii vor fi alocati investitiilor, iar restul se imparte egal in patru. In fiecare saptamana cuplul va avea astfel stabilita o suma pentru cheltuieli curente. De asemenea este recomadat un cont bancar comun pentru o buna gestionare a veniturilor lunare si un cont comun pentru economii si investitii putand astfel verifica ambii parteneri daca planurile lor se pot realiza. De asemenea, este indicat ca unul din cei doi sa gestioneze rezultatele si investitiile, iar celalalt sa se ocupe de impartirea rezultatelor pe baza gestionarii finantelor facute de celalalt.

 1. Comunicare si deschidere
  Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

  comunica despre venituri si investitii cu partenerul Sursa: Chicago Tribune

Partenerii trebuie sa fie deschisi si sinceri unul fata de celalalt inca de la inceputul casatoriei pentru evitarea problemelor nedorite ce pot aparea in viitor. Ambii soti ar trebui sa vorbeasca o zi din luna despre rezultatele si despre investitiile familiei si despre modul in care sunt gestionati banii familiei.

 1. Evitati datoriile facute pentru lucruri care consuma
  Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

  nu fa datorii pentru ceva ce consuma Sursa: The Tennessean

Datoriile catre lucruri care consuma sunt de regula facute inaintea casatoriei, de exemplu cheltuielile pentru o vacanta sau pentru achizitia unui telefon mobil scump. Odata casatorit, ar trebui sa reduce datoriile de acest tip si sa te orientezi catre datorii pentru bunuri ce produc, cum ar fi ratele pentru o casa sau pentru o masina.

Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

fa datorii pentru casa sau masina Sursa: Umthunzi

 1. Pregateste un buget pentru urgente
  Ce trebuie sa stie proaspat casatoritii despre banii lor

  pregateste un buget pentru urgente Sursa: AARP

Acest buget este util in cazuri nedorite de accident sau de boala. Un buget pentru un viitor copil ar trebui sa fie de sase ori mai mare decat veniturile cuplului pe o luna. De asemenea, acest buget ar trebui sa fie pe cat posibil in bani cash sau sa poata fi retras foarte repede dintr-un cont bancar. Deci, un buget pentru urgente trebuie introdus in contul de economii al unui cuplu proaspat casatorit. Daca deja aveti un astfel de buget destul de mare, il puteti imparti intr-un deposit bancar o parte si o parte sa il transformati in metal pretios.

Fireste, tot ceea ce am scris mai sus reprezinta doar sugestii asupra modului de gestionare al banilor intr-o familie. Daca aplicati tot sau doar o parte din ce am enumerate mai sus ramane la alegerea voastra. Sau va puteti doar inspira pentru a va organiza banii familiei in functie de necesitatile voastre.

Nunta este cea mai frumoasa zi din viata unei fete. Dar dupa nunta incepe viata in doi “la bine si la greu impreuna”. Un set de informatii care te ajuta sa ai o casatorie reusita nu strica niciodata. Informeaza-te pe acest subiect citind si

Despre autor

Good Weather

Leave a Comment