Ce se intampla in timpul cununiei civile? Ritualuri pe care trebuie sa le cunosti

La inceputul sau la finalul cununiei civile, ati putea sa includeti anumite ritualuri. Mai jos vei gasi informatiile de care ai nevoie, precum si cateva sugestii, pentru cazul in care doriti sa adaugati anumite momente evenimentului, pe langa cele care se petrec in mod obisnuit in timpul cununiei civile. Iata ce trebuie sa stii.

Ce se intampla in timpul cununiei civile? Ritualuri pe care trebuie sa le cunosti

Daca va doriti sa includeti in cadrul cununiei civile anumite ritualuri, este indicat sa vorbiti ianinte cu ofiterul starii civile pentru a stabili impreuna cand sau daca ati putea face asta. De asemenea, este bine sa stabiliti impreuna care este ritualul pe care va doriti amandoi sa il incorprorati in cadrul evenimentului. Este bine sa cadeti de acord in aceasta privinta.

Stiati ca exista un ritual ce implica trei lumanari? Fiecare dintre voi va avea in mana o lumanare aprinsa si, impreuna, veti aprinde o alta lumanare, mai mare. Cea de a treia lumanare, de dimensiuni mai mari, este un simbol al uniunii voastre. Lumanarea folosita de fiecare dintre voi poate fi stinsa, ori poate ramane aprinsa si poate continua sa arda, semn ca inca va pastrati individualitatea, desi sunteti casatoriti. Individualitatea fiecaruia dintre voi inca nu s-a pierdut.

Un alt ritual este cel al turnarii nisipului. Alegeti nisip de culori diferite si apoi turnati-l impreuna intr-un recipient. Daca va doriti sa pastrati acea combinatie de nisip colorat, atunci recipientul poate fi unul mai deosebit. De asemenea, la acest ritual pot participa anumiti membri ai familiei, alesi de voi, sau chiar martorii de la cununia civila. Voi alegeti si voi decideti astfel de detalii.

Daca nici macar una dintre variantele de mai sus nu vi se pare potrivita pentru cununia civila, atunci ati putea tine cont si de urmatoarele sugestii. Este vorba despre ceremonia vinului, adica momentul in care amandoi turnati intr-o carafa vin alb si vin rosu. De asemenea, ati putea elibera porumbei, fluturi, baloane cu heliu. Sau, ati putea sa plantati impreuna un copac.

Ce se intampla in timpul cununiei civile? Ritualuri pe care trebuie sa le cunosti

DFW Dove Release

Sunt multe lucruri pe care le puteti face in timpul cununiei civile sau, mai bine spus, inainte sau dupa acest moment. Ati putea sa tineti cont de ideile enumerate mai sus, sau ati putea sa veniti voi cu altele, originale. Important este ca amandoi sa fiti de acord in aceasta privinta. In felul acesta va veti bucura de moment impreuna.

Asadar, cununia civila nu trebuie sa fie un eveniment simplu. Ati putea sa includeti in program si unele ritualuri. Fie sunt unele pe care le practica mai multe cupluri, ori pur si simplu va imaginati voi altele, in functie de stilul votru, de personalitate etc. Fiti originali si creativi si nu aveti ce sa regretati.

Si acum, la final, te invit si pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de nunta. Daca inca nu ati ales un videograf pentru eveniment, iar clipurile de pe site ti-au atras atentia, nu ezita sa ne contactezi pentru a aflat cat mai multe detalii. Iti stam la dispozitie cu orice tip de informatie.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment