Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul

Probabil toate femeile visează la o relație în care discuțiile mai aprinse, certurile să lipsească și partenerul să facă exact ceea ce își doresc, însă realitatea, ca în majoritatea cazurilor, nu coincide cu dorințele noastre. Dacă ai în relația ta de cuplu o perioadă mai tensionată care a venit și cu certuri trebuie să știi că nu e un capăt de țară, ci e ceva absolut normal, chiar sănătos; trebuie doar să știi cum să te raportezi la ceea ce se întâmplă, cum să gestionezi situația. Așadar, după o „ceartă sănătoasă” niște sfaturi sunt binevenite.

teilor.ro

Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul

1. Nu trebuie să crezi că o să rezolvi totul cu scuze
Poate te gândești că un banal „îmi pare rău”, „îmi cer scuze” va rezolva conflictul dintre tine și el și toată lumea e fericită din nou, însă nu trebuie să te rezumi doar la replici de acest gen. Uneori poate să sune ca o scuză pe care nici tu nu o crezi; arată-i cu adevărat că îți pare rău și încearcă să îi dovedești că pe viitor vei proceda altfel.

Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul

Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul Pinterest

2. Nu îl ignora
Probabil multe femei aleg să stea departe de partener după ceartă pentru că așa simt, însă ceea ce faci este doar să îi dai impresia că încă ești nemulțumită și mai ai ceva de discutat cu el. Faptul că îl ignori și păstrezi distanța va fi perceput de el ca o pedeapsă și va începe și el să dea înapoi, să se îndepărteze de tine. Ce rezolvi? În loc să se calmeze, lucrurile se vor agrava. Dacă chiar simți nevoia de o distanțare, spune-i simplu că ai nevoie de spațiu pentru a te liniști, nu încerca să îl eviți.

3. Nu lua ca atare ce ți-a spus atunci când era nervos
Nu te gândi prea mult la ce ți-a spus atunci când era nervos, nu îi reproșa prea multe. Gândește-te că pe moment era nervos și a spus ceva care nu ți-a convenit pentru că nu a stat să se gândească prea mult înainte. Dacă te-a jignit nu înseamnă că trebuie să îi plătești cu aceeași monedă, ci doar spune-i ce te deranjează.

teilor.ro

Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul

Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul Pinterest

4. Nu da vina pe altcineva
Indiferent că ai avut o zi grea la serviciu, fie că nu te simți bine, nu da vina pe alte situații pentru faptul că ai avut un conflict cu el. De multe ori, aceste situații sunt doar substratul unei acțiuni, doar un motiv pentru a începe un conflict care nici măcar nu are legătură cu acestea. Nu găsi nod în papură pentru a te certa cu el, ci spune-i în față ce te nemulțumește, nu adăuga în discuție job-ul, colegii etc.

5. Nu încerca să iei lucrurile de la capăt
Dacă începi din nou să îl provoci nu vei face altceva decât să îi sporești starea de nervozitate și o să reluați cearta de la capăt, fără să rezolvați conflictul. Este recomandat să aveți puțin timp în care să vă liniștiți, să vă puneți ordine în gânduri, iar abia apoi să reluați discuția. Cu siguranță, o să vedeți lucrurile cu alți ochi, iar rezolvarea neînțelegerii nu va înceta să apară.

Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul

Ce să nu faci după o ceartă cu partenerul Pinterest

Faptul că fiecare are propriile păreri este esențial, nu rezolvi nimic dacă lași de la tine, căci peste un timp te vei trezi din nou nemulțumit pentru că ai cedat. Nu îți ignora partenerul după o ceartă, căci aceasta face mai mult decât o ceartă în sine.

Despre autor

Ana

Leave a Comment