Ce să nu faci dacă ai arsuri solare

Dacă ai stat la plajă și nu ai aplicat cantitatea corectă de cremă cu protecție solară, nu ai reaplicat din 2 în 2 ore sau, mai grav, nu ai aplicat deloc… ei bine, te poți alege cu arsuri solare de intensitate mai mare sau mai mică, fapt care depinde și de cât de sensibilă este pielea și de nuanța acesteia, de orele petrecute la plajă, intervalul de ore în care te expui la soare etc. A avea grijă de pielea ta este esențial indiferent de anotimp, însă vara este primordial din cauza soarelui mult prea puternic care poate face „ravagii”. Arsurile solare se pot face fie că mergi la piscină, fie că mergi prea mult prin soare, dar mai ales la plajă (unde intensitatea arsurilor solare este mai mare). Ce face soarele puternic, dar mai ales arsurile? Contribuie la îmbătrânirea prematură a pielii și crește riscul de cancer de piele. Ce să nu faci dacă ai arsuri solare? Citește mai jos și află.

lila-rossa.ro%20

pensulemachiaj.ro

Ce să nu faci dacă ai arsuri solare

1. Evită soarele!
Dacă nu vrei pete pe ten și senzația de ten îmbătrânit evită soarele. Unele femei așteaptă sezonul cald pentru un bronz natural, însă atunci când simți că pielea începe să te usture, să te mănânce și să se înroșească ar trebui să faci o pauză pentru a-i da timpul necesar să se vindece.

Ce să nu faci dacă ai arsuri solare

Ce să nu faci dacă ai arsuri solare Pinterest

2. Nu sparge așa-zisele „bășici”
În funcție de intensitatea arsurii pot apărea mici bășici, care se pot sparge. Încearcă să nu le atingi, chiar dacă tentația de a le sparge este mare, căci te poți alege cu infecții. Spală zona cu un produs de curățare blând cu pielea și nu pune mâna! Vor trece de la sine. De asemenea, este indicat să porți haine largi.

3. Nu face baie sau duș cu apă prea caldă sau fierbinte
Apa fierbinte usucă și deshidratează pielea, iar în cazul în care ai arsuri solare sigur nu îți dorești acest lucru. În schimb, apa rece ajută la calmarea inflamației, așa că după un duș cu apă mai rece șterge blând zona cu un prosop sau șervețel și aplică o cremă hidratantă.

saratremo.ro

cartepedia.ro

Ce să nu faci dacă ai arsuri solare

Ce să nu faci dacă ai arsuri solare Pinterest

4. Fără produse cu ingrediente iritante
Situația pielii tale se poate agrava în cazul în care folosești un produs, care conține ingrediente iritante cum ar fi alcool, parfum, uleiuri esențiale sau tot felul de extracte. Pentru că pielea este sensibilă chiar și la atingere poți folosi apă termală pentru usturime și pentru a o răcori.

5. Nu coji pielea
În unele cazuri pielea se usucă și începe să se cojească, însă oricât de mult ai vrea să îți cojești pielea mai bine nu o faci pentru a nu provoca și alte răni pielii sau chiar cicatrici, ci doar așteaptă să se vindece de la sine.

Ce să nu faci dacă ai arsuri solare

Ce să nu faci dacă ai arsuri solare Pinterest

Așadar, în momentele în care te trezești cu o arsură solară cele mai bune prietene ar trebui să fie curățarea cu un produs blând, apa termală, hidratarea și nu în ultimul rând, cea mai importantă, crema cu protecție solară. Toate știm că în ziua de azi majoritatea femeilor sunt fane ale bronzului fie el natural sau la solar, însă este unul dintre cele mai nocive lucruri la care ne putem expune. Sănătatea este mai importantă decât o piele bronzată! Poartă haine care să îți acopere cât mai multă piele, șapcă, pălărie sau cozoroc și ochelari de soare. Nu uita de curățare, hidratare, spf!

O mireasă este frumoasă și fără bronz, așa că dacă nu vrei să ai probleme în ziua cea mare evită soarele pe cât posibil! O piele sănătoasă este o piele fără bronz.

Iar acum te invit să citești și articolul Sfaturi pentru un machiaj de zi.

Despre autor

Ana

2 Comentarii

Leave a Comment