Ce pui pe cap dupa despodobitul miresei?

Stim cu totii ca nuntile vin la pachet cu o serie de obiceiuri, traditii si superstitii. Ele difera de la o zona la alta, de la o tara la alta, de la o generatie la alta. Insa chiar si in zilelele noastre mirii tin cont de multe dintre ele in ziua cea mare. Unul dintre obiceiurile caracteristice nuntilor de la noi este despodobitul miresei. Ce inseamna mai exact acest lucru si ce pui pe cap dupa despodobitul miresei? Ei bine, raspunsurile le veti gasi in randurile care urmeaza.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Ce pui pe cap dupa despodobitul miresei si ce inseamna acest obicei?

Cand petrecerea de nunta se apropie de final, are loc un obicei cunoscut sub numele de despodobitul miresei. Ce inseamna mai exact asta? Ei bine, in cadrul acestui obicei, nasa va scoate voalul miresei si in locul lui va pune pe capul femeii proaspat casatorite un batic. Bineinteles ca exista si un simbol in spatele acestei practici pe care cu totii o stim atat de bine: de acum inainte, femeia care tocmai s-a casatorit este sotie, femeie la casa ei. Si in cazul mirelui exista un obicei asemanator. Nasul de data aceasta va fi cel care va scoate cocarda din pieptul acestuia. Asta inseamna ca burlacia lui a ajuns la final, iar acum este barbat casatorit cu responsabilitatile care vin odata cu rolul de sot. Dupa aceea, voalul miresei si cocarda mirelui vor fi puse unui cuplu care inca nu s-a casatorit, ceea ce inseamna, evident, ca la un moment dat va veni si randul lor sa devina sot si sotie in fata societatii, a familiei si prietenilor si, nu in ultimul rand, in fata lui Dumnezeu.

despodobitul miresei

despodobitul miresei

Sunt mirese care se intreaba ce ar putea pune pe cap, in afara de batic, dupa despodobitul miresei. Vestea buna este ca exista nenumarate optiuni, asa ca aveti de unde alege. Fie ca optati pentru ceva mentionat in acest articol sau doriti sa puneti pe cap un alt obiect, important este sa va placa ceea ce alegeti, sa va bucurati de fiecare moment din timpul nuntii si sa ramaneti cu amintiri frumoase la care sa va intoarceti mereu cu drag si dor, cu emotie si cu bucurie.

Se pare ca unele mirese prefera sa inlocuiasca baticul cu alte obiecte. Unele aleg o voaleta (iar daca o sa cautati pe internet modelete, veti vedea ca sunt atat de multe incat va fi poate chiar dificil sa alegeti una singura). Altele prefera bentite, care vin, de asemenea, sub multe forme si in multe culori, deci si aici exista o mare diversitate, ceea ce este un lucru bun, pentru ca aveti de unde alege, dar poate fi si un impediment, pentru ca nu vei sti ce sa alegi dintre toate acele modele dragute. 😁 De asemenea, mai puteti opta pentru o funda, o esafa, o palarie, o coronita realizata din flori naturale, o bandana, o sapca. Iar acestea sunt doar cateva exemple. Practic, orice poate fi pus pe cap poate fi folosit pentru despodobitul miresei. Cu un pic de imaginatie veti alege cu siguranta ceea ce vi se potriveste.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
despodobitul miresei

despodobitul miresei

Foto: Pexels

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment