Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

Verighetele reprezinta simbolul iubirii dintre sot si sotie, alementele esentiale care valorifica si exprima dragostea infiripata dintre voi doi si, de asemenea, reprezinta legatura, in forma materiala, a sentimentelor si dorintelor voastre ca tineri casatoriti.

teilor.ro

Acestea insa, dincolo de lucrurile deja stiute, detin si anumite curiozitati pe care, probabil, nu le stiti.

Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

In mod cert, fiecare element care ajuta la intregirea  nuntii are un anumit grad de importanta si semnificatii, insa verighetele sunt elemente care nu pot lipsi din cadrul unei nunti, pentru ca sunt ncarcate cu o puternica valoare spirituala. Acestea fiind spuse, in continuare va vom oferi cateva informatii si curiozitati despre verighete, pe care probabil ca nu le-ati mai auzit pana acum.

Forma verighetelor reprezinta unirea eterna

Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

Nu sunt alese fara temei aceste verighete, ar fi putut fi inlocuite de orice altceva, cum ar fi cercei, bratari, un articol vestimentar sau o bratara, de pilda. Forma circular a inelelor reprezinta infinitul, nu au un inceput si nici un sfarsit, fapt pentru care nu pot marca inceputul iubirii si, mai cu seama, sfarsitul acesteia. Cu alte cuvinte, nu exista delimitare, timpul nemarcandu-se prin momentul x si momentul y. Pana in prezent, aceasta modalitate a fost cea mai buna pentru a reprezenta dragostea si inceputul unei noi vieti alaturi de persoana iubita.

Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

Ce lucruri trebuie sa stii despre verighete

teilor.ro

Daca in trecut verighetele semnificau vesnicia, in prezent, pe langa acest aspect, acestea simbolizeaza mai mult inceputul unei vieti dedicate unei singure persoane, fidelitate, pasiune si angajament.

Primele verighete au fost confentionate din piele

Primele verighete au fost confenctionate din piele, si nu dintr-un material dur cum se intampla in ziua de astazi si de ceva vreme. Odata ce oamenii au decis ca inelele au nevoie de rezistenta, acest lucru intamplandu-se in secolul I I. Hr, au inceput sa confentioneze verighete din fier, dupa aceea ajungand la aur sau la argint in timpul secolului al II-lea, in momentul in care biserica a inceput sa foloseasca aceste material pentru crearea inelelor.

In zilele noastre, verighetele sunt confenctionate din diferite materiale, cum ar fi aur, argint, titan, platina, decorate in nenumarate feluri si personalizate in functie de dorintele si nevoile fiecaruia in parte.

Primele verighete aparute in istorie

Se spune ca primele verighete au aparut in timpul arhiducelui Maximilian de Austria, incepand cu anul 1477, acesta oferind un inel cu diamant Mariei de Burgundia. Acest inel simboliza iubirea pe care i-o poarta si dorinta de a fi unul alaturi de celalalt.

teilor.ro

In alta ordine de idei insa, romanii aveau obiceiul sa poarte inele intotdeauna, dar acestea nu erau echivalentul unor inele de logodna. Cu ajutorul acestor inele, romanii reuseau sa sigileze acte importante, scrisori sau documente. Se spune ca acest moment a fost elemental care a declansat traditia conform careia barbatul ii ofera sotiei sale un inel, acesta reprezentand iubirea, dorinta, unirea sufletelor si increderea.

In continuare va invit sa cititi si articolul acesta., care sa va aduca inspiratie si care sa va ajute in cazul in care aveti nevoie de aceste informatii.

Despre autor

Stanciu Mihaela

Leave a Comment