Ce cred oamenii despre căsătorie

A trecut și ziua mult așteptată în care ai articulat un „da” hotărât, a trecut și luna de miere. Căsătoria nu este numai despre ziua nunții, căci această zi va rămâne doar o amintire, căsătoria este de fapt drumul vieții pe care îl veți parcurge amândoi indiferent de situație. Ceea ce trebuie să știi este că statutul de „căsătorit” nu îți garantează că de acum încolo totul va fi roz, trebuie să îți revizuiești așteptările, pentru că de cele mai multe ori este posibil să nu corespundă cu realitatea.

Ce cred oamenii despre căsătorie

1. Căsătoria nu îți oferă statutul care te va obliga să faci copii
Ești indecisă, te gândești dacă ești sau nu pregătită, dacă vrei sau nu vrei copii și ai impresia că ceea ce îți va confirma aceste nedumeriri este căsătoria? Îți dorești nespus de mult un copil, iar această dorință a ta primează indiferent de situație și singura modalitate prin care îți poți vedea visul cu ochii este căsătoria? Aceste idei sunt total greșite, pentru că un copil nu îți va garanta o căsnicie ca în povești, la fel cum nici căsnicia fericită nu îți va garanta apariția unui copil. Dacă dorința ta de a avea un copil sau dorința de a confirma faptul că vrei un copil este mai mare decât dorința de a te căsători pentru și din iubire înseamnă că nu ai o concepție sănătoasă despre ceea ce înseamnă căsătoria.

Ce cred oamenii despre căsătorie

Ce cred oamenii despre căsătorie Pinterest

2. Crezi că dacă te căsătorești partenerul tău se va schimba
Este indicat să te căsătorești cu cineva care este așa cum vrei tu, nu cu cineva pe care crezi că o să îl schimbe statutul de om însurat.

3. Ai ajuns la vârsta la care trebuie să te căsătorești
În zilele noastre nu îți mai este impus cu cine să te căsătorești sau la ce vârstă să te căsătorești, așadar nu trebuie să te simți ciudat dacă ai ajuns la vârsta la care trebuia să fii deja căsătorită, după standardele societății. De aceea este bine să nu te grăbești în a lua o decizie cu privire la căsătorie, indiferent dacă îți este teamă că vei rămâne singură sau de ceea ce va spune lumea.

Ce cred oamenii despre căsătorie

Ce cred oamenii despre căsătorie Pinterest

4. Căsătoria este singura salvare pentru a nu te mai simți singură
Dependența de partener, dorința de a petrece fiecare clipă cu el este extrem de nocivă într-o relație, în sensul în care poate culmina cu despărțirea. Nu este sănătos pentru niciunul dintre voi să vă petreceți fiecare minut unul în compania celuilalt și să nu aibă fiecare timpul lui. De asemenea, în cazul în care ai stări depresive și suferi de anxietate este greșit să te gândești că doar căsnicia este cea care te poate salva, pentru că starea ta se poate agrava. Căsnicia nu rezolvă problemele interioare!

5. Viața de soț și soție va fi perfectă
Căsnicia nu înseamnă doar o viață perfectă, pentru că aceasta vine cu obligații, responsabilități. Pentru ca o căsnicie să fie sănătoasă, soțul și soția trebuie să fie implicați, interesați și să facă eforturi. De asemenea, nu înseamnă că dacă ești căsătorit trebuie să renunți la anumite pasiuni sau hobby-uri pentru că ești prea preocupat de viața de cuplu, din contră, trebuie să îți păstrezi activitățile care te fac fericit, până la urmă sunteți două persoane, nu una singură.

Ce cred oamenii despre căsătorie

Ce cred oamenii despre căsătorie Pinterest

Așadar, căsnicia este mult mai mult decât ți-ai imaginat, iar o concepție nesănătoasă poate fi periculoasă pentru viața de cuplu. Căsnicia nu te va asigura că vei face copii, nu îți va garanta că nu te vei mai simți singură, nu va fi un remediu pentru zbuciumul tău interior, căsnicia nu are vârsta, însă mai presus de toate… Căsnicia nu înseamnă o viață perfectă!

În continuare te invit să citești și articolele De ce nu există relația perfectă, Când ești pregătit să ai un copil și Când nu ar trebui să te căsătorești.

Despre autor

Ana

1 Comentariu

Leave a Comment