Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

Fondul de ten este o alternativa foarte rapida si ieftina pentru ca tenul nostru sa arate perfect, fara niciun fel de imprefectiune, cat ai bate din palme. Insa, prea mult machiaj pe fata si purtat intr-un mod excesiv nu vor face decat sa incarca tenul foarte tare si, in cazul unei curatari necorespunzatoare sau superficiala a fetei, bacteriile isi vor face de cap, iar fata noastra va deveni un mediu favorizant pentru aparitia cosurilor, punctelor negre. Micile imperfectiuni ale fetei pot fi tratate chiar de noi, folosind produse naturale si foarte usor de gasit, produse care se gasesc in casele noastre, fondul de ten devenind inutil odata cu folosirea acestor tratamente simple, dar de efect.

Petele maronii pot aparea pe tot corpul, insa cele mai se vad tot timpul sunt cele care apar pe fata. Inainte ca sa le tratam este necesar sa stim cauzele aparitiei lor si ce anume favorizeaza persistenta acestora.

Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

Factori care cauzeaza aparitia petelor maronii:

1. Expunerea, in mod excesiv si repetata, la soare

Soarele este prietenul nostru pentru ca ne ajuta sa obtinem un bronz cilolatiu foarte frumos, iar acest lucru ne determina sa devenim si sa ne simtim mult mai aragatoare. Insa, soarele, in anumite situatii, poate deveni si “dusmanul” nostru. Este foarte necesar ca, la plaja si in timpul expunerii la soare in general, sa folosim crema sau spray cu factor de protectie 50. Acest pas este extrem de important, deoarece, in mod contrar actionat, piele noastra, din dorinta de a se proteja de razele soarelui venite in exces, stimuleaza productia de melanina mai mult decat o face in mod obisnuit, acest lucru ducand, in timp, la aparita petelor de pigmentare. Este absolut necesar sa stiti faptul ca piele noastra se bronzeaza si la umbra, nu doar prin expunerea la soare in mod direct.

Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

2. Indepartarea parului de pe fata

Epilarea, in orice forma ar fi ea, cu ceara sau nu, agreseaza pielea, iar aceasta se poate inflama. Acest aspect favorizeaza aparitia petelor pe fata.

3. Urmele lasate de acnee

Punctele negre sau cosurile, odata ce sunt agresate de noi cu degetele si stoarse in nenumarate randuri, favorizeaza aparitia petelor de pigmentare.  De asemena, pot ajuta si la aparitia cicatricilor, un anumit punct al pielii care este agresat in nenumarate randuri se va tranforma intr-un semn de toata frumusetea. Incetati sa va mai stoarceti cosurile de pe fata acasa, lasati un profesionist sa se ocupe de acest lucru.

Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

Cauzele aparitiei petelor maronii de pe fata

4. Varsta inaintata

Pe masura ce trec anii, pielea noastra isi pierde din elasticitate si din functia de regenerare, astfel ca aceasta reactioneaza mult mai greu sau deloc atunci cand are nevoie de vindecare. Drept consecinta, petele maronii pot reprezenta si, iata, un semn ca pielea noastra a intrat intr-un proces de imbatranire. Acest lucru poate fi amanat cat mai mult timp, fara doar sau poate, insa la acest aspect au influente foarte multe lucruri, cum ar fi: fumatul, alimentatia, consumul de bauturi alcoolice, expunerea la soare, folosirea produselor de machiaj si a celor de ingrijire, gradul de hidratare, odihna, stresul.

In continuare va invit sa cititi si articolul acesta.

Despre autor

Stanciu Mihaela

Leave a Comment