Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

Cauzele pentru care fata noastra se confrunta cu probleme inestetice, precum acneea, punctele negre, punctele albe, iritatii, sunt multiple, pot fi de natura hormonala sau legate de igiena proprie si de cum ne ingrijim pielea.

In acest articol vom discute despre cauzele legate de igiena, deoarece acestea pot fi corectate si, odata indreptate aceste lucruri din acest punct de vedere, ne putem da seama, in timp, daca problemele noastre legate de fata sunt provocate din aceasta cauza sau necesita consultatii de specialitate la medic.

Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

Una din cazuele pentru care fata noastra nu este curata si are impuritati este reprezentata de buretelul cu ajutorul caruia ne aplicam fondul de ten. Cu totii stim faptul ca, in ziua de astazi, beauty-blenderul reprezinta un accesoriu indispensabil din colectia cu farduri a oricarei femei sau make up artist de toate taliile. Acesta reprezinta o alternative foarte bune pentru make up artisti, deoarece aplicarea fondului de ten este foarte rapida, iar rezultatul este cel dorit. Acestia sunt obligati de propria constiinta ca, la fiecare clienta, sa foloseasca alt buretel si sa nu foloseasca niciodata acelasi buretetel pe mai mult de o clienta. Pentru aceasta situatie exista buretei de fond de ten de unica folosinta pe care profesionistii in machiaj au datoria sa ii foloseasca corespunzator.

Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

In cazul in care nu suntem make up artisti si folosim buretelul de machiaj doar pe fata noastra este cazul sa stiti faptul ca acesta poate reprezenta principala cauza pentru care fata ta are numeroase impuritati. Buretelul de fond de ten (numit si Beauty Blender) trebuie pastrat si intretinut in conditii de igiena maxima pentru a nu avea efecte negative asupra pielii noastre. Acesta trebuie spalat foarte bine cu un sapun dezinfenctant, de pilda Protex (este foarte bun si dezinfecteaza foarte bine), dupa si inainte de fiecare utilizare. Acesta are tendinta de a strange foarte multe bacterii in interior si pot provoca cosuri si multe alte impuritati la nivelul fetei. Dupa fiecare ultilizare, la fel, trebuie spalat foarte bine si lasat sa se usuce intr-un mediu deschis, nu intr-un mediu inchis, deoarece un astfel de mediu este avantajos pentru dezvoltarea bacteriilor si poate prinde mucegai. O igiena precara a buretelului de machiaj poate dezvolta numeroase probleme iestetice la nivelul fetei.

In cazul in care va ganditi care este cea mai buna varianta in ceea ce priveste aplicarea fondului de ten, aceasta este reprezentata de propriile degete foarte bine spalate inainte de a incepe sa ne machiem. Reprezinta cea mai igienica varianta chiar daca, in anumite situatii, finish-ul nu este acelasi ca cel rzultat in urma folosirii buretelului de machiaj.

Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

Cauzele aparitiei impuritatilor pe pielea fetei

O alta cauza care provoaca aparitia impuritatilor la nivelul fetei este reprezentata de folosirea pensulelor imbibate in bacterii si machiaj, deoarece acestea nu sunt spalate corespunzator sau, in cel mai rau caz, nu sunt spalate deloc sau foarte rar. Este o greseala foarte mare, deoarece, la fel ca in cazul buretelului de machiaj, si pensulele reprezinta un mediu care favorizeaza dezvoltarea microbilor si bacteriilor care ne creeaza cosuri sau puncte negre pe fata.

In continuare va invit sa cititi si articolul acesta.

Despre autor

Stanciu Mihaela

4 Comentarii

Leave a Comment