Cat costa o nunta? Cum au crescut Pinterest si Instagram costul nuntilor?

Organizarea unei nunti presupune costuri ridicate. Rochia, costumul, inchirierea locatiei, fotograful, toate acestea sunt destul de scumpe. In ultimii ani insa, costurile pentru organizarea unei nunti au fost in continua crestere.  Rochia scumpa sau o locatie superba nu mai sunt de ajuns pentru o nunta reusita. Tinerii platesc mult mai mult pentru entertainement dar si pentru aranjamente florale. Daca vorbim de fotografia de nunta, pana acum cativa ani, era suficient un fotograf care eventual avea in echipa si pe cineva care filma. Acum avem la nunta echipa de fotografi dar si vidoegraf, pe langa asta avem si cabina foto. De ce toate acestea? Pentru fotografii superbe pe Instagram si Pinterest.  Si cum poti obtine aceste fotografii decat crescand costurile pentru organizarea nuntii? Aranjamente florale superbe, locatii de vis, totul pentru o poza asa cum am vazut pe Instagram. Cat costa o nunta? Cum a crescut Pinterest si Instagram costul nuntilor? Despre toate acestea in articolul de mai jos:

Cat costa o nunta?

Cat costa o nunta?

Cat costa o nunta? Cum a crescut Pinterest si Instagram costul nuntilor?

Potrivit The National Wedding Survey, costul mediu pentru organizarea unei nunti, in europa, depaseste 6000 de euro, insa acesasta medie este puternic crescuta de catre UK, unde costul mediu mediu pentru o nunta in 2019 a ajuns la , în valoare totală de 31.974 de lire sterline.   Social media adaugă un strat suplimentar de presiune și cheltuieli costului mediu pentru o nunta. Multe cupluri au uitat de wedding planneri  în favoarea organizandu-si singuri nunta.Pentru asta apeleza la site-uri de socializare precum Pinterest sau Instagram. Oare cresterea costurilor unei nunti este cauzata de  urmărirea nunții perfecte pe Instagram ? Hannah Muller, 20 de ani, din Africa de Sud, își planifică nunta la Londra și spune că Pinterest, în special, a fost incredibil de util.

Cu siguranță am văzut câteva locuri uimitoare pe care am încercat să le găsesc”, a spus ea. “Pinterest a fost cel mai bun prieten al meu în timpul procesului de planificare. Am un forum Pinterest pentru nuntă și în cadrul căruia am toate secțiunile diferite pentru tot ce te-ai putea gândi.” De cand cu hastagul nuntii tale pe Instagram  multe cupluri – 42% – au spus că s-au simțit sub presiune si ca si-au pregatit nunta pentru Social Media, iar un sfert din miri  au declarat că sunt  dispusi să depășească bugetul pentru a realiza o zi Instagramabila

Cat costa o nunta?

TheBlondeSalad. Cat costa o nunta?

Ce presupune o nunta Instagramabila?

  • Nunta Instagramabila presupune anuntarea logodnei printr-o sedinta Save The Date
  • Aranjamente instagramabile, flori in copaci, decoruri supradimensionate, baloane

Baza noastră de clienți își doresc confetti si ghirlande care dau bine in fotografii. Ei trimit imagini pe care le-au găsit pe Pinterest pentru a ne arăta exact ce își doresc. Chiara Ferragni a avut trandafiri albi in copaci, fotografiile de la nunta Chiarei au fost asa cum era de asteptat.  La nici un an dupa nunta Chiarei, Alina Ceusan a avut garoafe rosii in copaci. Noroc cu Instagramul:-)

  • Instagramul vine  cu  nuanțe vii și decor extravagant pentru nunți.

Se pare insa ca este  mai mult decât simpla dorință de a avea fotografii bune,  “Social media promovează ideea că nunta ta poate fi un eveniment distractiv care nu trebuie luat prea în serios.

Fotograful Georgia Rachel, 24 de ani, din Norfolk, consideră că nunțile moderne încurajează cuplurile să se distreze mai mult, deși este de acord că sunt atenți la modul în care publicul își va percepe fotografiile. Stilul fotografiei la nunți s-a schimbat fără îndoială de-a lungul anilor, dar ceea ce împarte cuplurile de astăzi de generațiile anterioare este natura publică a nunților lor.

Cat costa o nunta?

Cat costa o nunta?

Deși un număr mic de invitați primesc invitații, un număr din ce în ce mai mare de fotografii de nuntă sunt acum împărtășite pe rețelele de socializare, ceea ce face ca mirii moderni  să fie mai atenti la modul în care nunta lor va fi perceputa. “Cuplurile doresc fotografii care vor evolua sau cel puțin vor primi like-urile pe care le doresc”, a spus ea. “Cheltuiala care vine cu tendințele Instagram este ceea ce doare foarte multe cupluri.

  • Nunta Instagramabila presupune live story-uri din ziua nuntii ar si un hashtag
  • Instagramul adora nuntile tematice
  • Nu iti poti anunta nunta pe Instagram fara sa ai poza cu un inel scump

Dragilor, o nunta instagramabila presupune fotografii perfecte, facute din unghiul perfect in momentul perfect, pentru asta ai nevoie dincolo de toate de un fotograf talentat. Apropos, stiati ca fotografilor nu le place sa le arati o poza de pe Pinterest pe care sa o reproduca? Alegeti fotograful perfect pentrui voi si lasati-l sa isi faca treaba, sansele sa aveti o nunta instagramabila fara costuri exagerate sunt destul de mari.

Cat costa o nunta?

Cat costa o nunta?

 

 

Despre autor

C. Alina

1 Comentariu

Leave a Comment