In loc de…Casa de piatra. Ce sa le uram mirilor

Prima expresie care ne trece prin minte atunci cand ne gandim la o urare de nunta este Casa de piatra, mult prea folosita expresie , le transmite mirilor un mesaj, indeamna spre o relatie solida asemeni pietrei si in vremuri in care este atat de greusa iti cumperi sau construiesti o casa, poate fi luata drept o urare foarte pozitiva…aceea de avea o casa a ta dupa casatorie. S-au facut chiar si bancuri pe tema acestei expresii, cel mai cunoscut dintre ele, care apoape ca nu mai starneste zambete fiind mult prea utilizat…casa de piatra si copii de caramida. Dar ce faci atunci cand nu vrei sa le transmiti miilor traditionalul casa de piatra ci te gandesti fie la ceva formal, fie la ceva foarte personal sau calduros, sau de ce nu la o urare amuzanta.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

HuffPost. Casa de piatra

HuffPost. Casa de piatra

In loc de…Casa de piatra

Daca vrei sa eviti arhi-utilizata expresie casa de piatra si preferi ceva formal, le poti ura simplu

 • Felicitari!
 • O casnicie fericita!
 • Sa va iubiti!
 • Multa fericire impreuna!

Daca doresti insa o urare personala si calduroasa, poti adauga pe langa cele de mai sus, ganduri din suflet pentru miri. O urare, preluata de la turci, dar care personal imi pare foarte potrivita : Sa va lase Dumnezeu sa imbatraniti pe aceeasi perna. Din aceeasicategorie, de urari calduroase va mai recomandam:

HuffPost. Casa de piatra

HuffPost. Casa de piatra

 • Ziua nuntii vine si trece, dar eu  va urez sa ramaneti pentru totdeauna impreuna.
 • Felicitari, formati un cuplu perfect
 • Ma bucur sa vad doi oamni care merita fericirea ca au gasit-o impreuna.
 • Fie ca dragostea pe care o impartasiti astazi sa devina mai puternica pe zi ce trece
 • Voi doi sunteti dovada ca dragostea este minunata
 • Fie ca dragostea si bucuria impartasita astaz, sa va calauzeasca toata viata

Iar daca sunteti mai glumeti din fire, iata cateva urari amuzante, care pot inlocui cu succes Casa de piatra si copii de caramida:

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
HuffPost. Casa de piatra

HuffPost. Casa de piatra

 • In viata trebuie sa tinem mereu ochii larg deschisi. In schimb intr-o casatorie este mai bine sa ii inchidem.
 • Felicitari, ca ai reusit sa iei parte la cel mai mare mit al vietii: casatoria fericita
 • Cele mai importante 3 cuvinte intr-o casatorie: Da, draga mea.(catre el)
 • Acum iti poti actualiza statusul pe Facebook (catre ea)

Daca vrei totusi sa folosesti clasica urare „Casa de piatra” se pare ca Biserica recomanda mai degraba expresia „Casa pe piatra”. Iata in randurile de mai jos, explicatia unui preot  regasita in Ziarul Lumina:

Cred că folosirea acestei urări este nepotrivită cu situaţia celor doi protagonişti. Ea s-a extins cu caracter de sindrom şi la nivel naţional. Dar cei care urează “casă de piatră” nu se gândesc că mirii vor trăi într-o pivniţă. Ci că ei le doresc durabilitate în căsnicie şi această edificare a căminului lor să aibă durabilitatea unei citadele din piatră. Însă urarea este greşită, pentru că la origini ea aparţine Mântuitorului, mai exact în Sfânta Evanghelie după Matei, la capitolul VII, unde Domnul arată că omul înţelept îşi construieşte casa pe temelie de stâncă, nu din piatră, ci pe piatră, ceea ce indică seriozitatea intenţiilor şi a însuşirilor celor care îşi lucrează mântuirea fie în cadrul familiei sau comunităţii, fie singular. Remarca Domnului Hristos este mai corectă în a o întrebuinţa când îi felicităm pe miri cu “casă pe piatră”, iar nu “casă de piatră (…)”.

Noi va uram o viata fericita impreuna, presarata cu zambete si momente unice care sa merite imortalizate. Daca esti in cautare de inspiratie in ceea ce priveste servciile foto-vide pentru nunta ta, te invitam in continuare pe pagina StudioBlitz.

Despre autor

C. Alina

Adauga un comentariu

Leave a Comment