Care este varsta ideala pentru a te casatori

Daca te intrebi care este varsta ideala pentru a te casatori, afla ca studiile au demonstrat ca aceasta este cuprinsa intre 28 si 32 de ani. Se pare ca rata divorului este mai mica in cazul acestor cupluri, cel putin in primii cinci ani de casnicie. Desigur, relatiile, dragostea si casnicia nu sunt stiinte exacte, asa ca daca iti doresti sa spui „DA” mai devreme sau mai tarziu, nu inseamna ca mariajul tau nu va fi unul reusit. Studiul a fost realizat de catre sociologul Nick Wolfinger, la Universitatea din Utah. Acum, dupa ce am aflat acre este varsta ideala pentru a te casatori, sa vedem si care sunt explicatiile ce se afla in spatele acestei teorii.

teilor.ro

Care este varsta ideala pentru a te casatori

Huffington Post

Care este varsta ideala pentru a te casatori si care sunt motivele

Potrivit studiului sociologului Nick Wolfinger, oamenii care se casatoresc la varste cuprinse intre 28 si 32 de ani, au sansa sa aiba un mariaj longeviv. Aceasta afirmatie vine dupa ce sociologii au ajuns la concluzia ca, de fapt, cu cat casatoria are loc la o varsta mai inaintata, cu atat stabilitatea va fi mai mare si rata divorturilor mai mica. Potrivit sociologului, rata divortului scade pe masura ce treci de varsta de douazeci de ani si te apropii sau ajungi la treizeci. Si, se pare ca daca treci de varsta de treizeci si putin si te apropii de patruzeci, sau chiar te casatoresti la patruzeci si putin de ani, sansele de a divorta cresc din nou. Pentru fiecare an care trece de varsta de 32, sansele de a trece printr-un divort daca te casatoresti dupa 32 de ani cresc cu 5 %.

Exista mai multe moive pentru care este bine sa te casatoresti la 20 si ceva de ani, sau 30 si putin. In primul rand, oamenii sunt suficient de maturi pentru a intelege daca persoana cu care ar urma sa se casatoreasca este cea potrivita, sau sunt numai orbiti de hormoni. In al doilea rand, pana la acea varsta, au luat deja anumite decizii importante in viata si au deja suficiente responsabilitati. Si, nu in ultimul rand, pana atunci, deja au devenit independenti din punct de vedere financiar, astfel incat, in situatii extreme, ar putea deveni un spirjin financiar pentru celalalt.

Pe de alta parte, cand vorbesc despre care este varsta ideala pentru a te casatori, alti sociologi sunt de parere ca faptul ca te casatoresti mai tarziu nu inseamna in mod obligatori ca mariajul tau nu va fi unul reusit, si ca vei divorta. Potrivit altor studii, varsta potrivita pentru a spune „DA” este cuprinsa, de data aceasta, intre 45 si 49 de ani, tocmai de aceea, spune cel care a realizat studiul, oamenii nu ar trebui sa ia decizii bazandu-se pe niste date statistice de pe internet.

teilor.ro

Care este varsta ideala pentru a te casatori

Canadian Traveller

Asadar, daca te intrebi care este varsta ideala pentru a te casatori, raspunsul sincer si adevarat numai tu il poti afla. Tu stii mai bine ce simti pentru partenerul sau partenera ta, tu stii daca esti pregatit/a sa faci urmatorul pas etc. In astfel de situatii, cercetarie sociologice nu pot si nu ar trebui sa te impulsioneze sa iei o decizie. Aici, trebuie sa iti asculti si ratiunea si sentimentele si mai putin ceea ce spun statisticile.

Iar acum, la final, sa ne imaginam ca va veti casatori (varsta prea putin conteaza), iar clipurile video de la nunta voastra vor fi unele de poveste, precum cele de pe Studioblitz, realizate de un videograf de nunta profesionist.

cameraman nunta craiova

cameraman nunta craiova

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment