Cand si cum planifici luna de miere

Luna de miere este prima vacanta in care veti merge impreuna in calitate de sot si sotie. Pentru ca totul sa iasa perfect si sa va intoarceti cu cele mai frumoase amintiri, mai jos veti gasi un ghid care va poate ajuta sa organizati luna de miere.

teilor.ro

Iata cand si cum sa planifici luna de miere

Cu 6 luni inainte:

1. Stabiliti bugetul

2. Stabiliti unde veti merge. Puteti cauta destinatii pe internet, puteti merge la agentiile de turim, puteti cere recomandari etc.

teilor.ro

3. Ganditi-va la mijlocul de transport pe care il veti folosi pentru a ajunge la destinatie.

4. Daca bugetul nu va permite sa mergeti intr-un anumit loc, gasiti modalitati prin care puteti face economii. Sau orientati-va catre alte locatii.

5. Cautati cazare.

6. Luati-va bilete, ocupati-va de tot ceea ce tine de transport, taxe si alte detalii importante.

teilor.ro

luna de miere

luna de miere

Cu 3 luni inainte:

1. Daca aveti nevoie de un pasaport si inca nu aveti unul, mergeti sa il faceti. Obtineti vize si tot ceea ce este necesar pentru calatorie. (Daca aveti nevoie de asa ceva)

2. Poate va doriti sa va faceti si o asigurare de calatorie, asta in cazul in care aveti probleme de sanatate, va faceti griji pentru siguranta voastra etc. Desi daca alegeti o destinatie care ar putea fi riscanta, poate ar trebui sa va ganditi mai bine inainte de a lua decizia finala.

Cu 2 luni inainte:

teilor.ro

1. Cumparati-va un aparat foto, daca nu aveti unul si daca bugetul va permite. Da, telefoanele voastre au si camera foto, insa pozele vor iesi mult mai bine daca veti folosi un aparat de fotografiat. Si nu uitati sa faceti cateva poze inainte de a pleca in luna de miere, pentru a va asigura ca va “imprieteniti” cu aparatul foto si veti sti cum sa il utilizati. De asemenea, ar fi ideal daca v-ati achizitiona si genti de voiaj dragute. Asta daca bugetul va permite sau inca nu aveti unele ideale pentru prima voastra calatorie in calitate de sot si sotie.

luna de miere

luna de miere

2. Daca vreti sa faceti anumite lucruri in luna de miere, este bine sa va documentati dinainte. Poate vreti sa vizitati anumite obiective turistice, ori va atrage ideea de a va implica in alte activitati specifice locului in care veti merge. Indiferent de situatie, este bine sa fiti pregatiti. Aflati cat costa, cand se organizeaza anumite evenimente etc.

O luna inainte:

1. Faceti lista de cumparaturi pentru luna de miere.

2. Reconfirmati toate rezervarile.

3. Vorbiti cu cei ce sa vor ocupa de casa sau de copii cat timp veti fi plecati. Puneti totul la punct in aceasta privinta.

4. Ar fi bine daca ati avea o anumita suma de bani schimbata in moneda specifica locului in care veti ajunge. Poate va vor trebui in prima zi. Sa nu fie o suma mare si sa aveti bancnote mici.

Cu 2 saptamani inainte:

Verificati din nou toate informatiile legate de cazare, transport si tot ceea ce mai este necesar. Asigurati-va ca nu s-a strecurat nicio greseala pe undeva.

Cu o saptamana inainte:

1. Faceti copii dupa cartea de identitate, pasaport si alte documente necesare pentru a le avea la indemana in cazul in care, Doamne fereste, vi se fura portofelul sau rataciti actele originale.

2. Pregatiti hainele pentru bagaj.

3. Nu uitati sa luati medicamente la voi, pentru migrene, dureri dentare sau alte probleme. Nu va uitati ochelarii, crema pentru protectie impotriva soarelui etc.

Cu 3 zile inainte:

1. Aflati care va fi starea vremii in zilele in care veti pleca in luna de miere.

2. Puneti la punct orice alt detaliu de care inca nu v-ati ocupat.

3. Ocupati-va de cele necesare prin casa. Setati alarmele de siguranta, udati florile, aveti grija ce lasati prin frigider etc.

Cu o zi inainte:

Asigurati-va ca aveti totul in bagaj, nu ati uitat nimic si pregatiti-va pentru cea mai frumoasa calatorie in doi.

Si acum, la final, va invit sa accesati si articolele de aici si de aici unde gasiti si alte informatii despre luna de miere.

Sursa foto: Pixabay

Despre autor

Mihaela Gheorghe

1 Comentariu

Leave a Comment