Când ești pregătit să ai un copil

Îți dorești să ai un copil? Există câțiva factori pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când te decizi că este momentul pentru mărirea familiei. Deși există foarte multe cărți și cursuri de parenting nu o să înțelegi pe deplin cum este să fii părinte decât în momentul în care te vei trezi cu propriul copil în brațe și chiar și atunci este posibil să ai momente în care nu știi ce să faci sau cum să gestionezi situația. Multe cupluri aseamănă creșterea unui copil cu cea a unui animal de companie, însă este total greșit! Nu există nicio cale care să te facă să te simți pregătit pentru că anumite lecții le înveți doar atunci când ești în fața faptului împlinit: momentele de anxietate când ești conștient că acel copil este dependent de tine, nopți nedormite, iubirea pe care o să i-o porți etc. Să fii părinte este un fel de serviciu full-time, iar eu o să te ajut să îți dai seama dacă te simți cu adevărat pregătit pentru următorul pas.

Când ești pregătit să ai un copil

1. Sunteți pregătiți din punct de vedere financiar
Probabil toți părinții îți vor spune că nu este deloc ieftin să crești un copil și au dreptate! Dacă aștepți mereu să iei salariul pentru că pe parcursul lunii rămâi fără prea mulți bani, atunci nu se știe dacă poți să mai ai grijă de încă o persoană, care de multe ori va avea nevoi și cereri mai mari decât ale tale. Nu copil nu știe când ai sau când nu ai!

Când ești pregătit să ai un copil

Pinterest

2. Sănătatea fizică
Respectarea orelor de somn, menținerea unei diete echilibrate și sportul sunt elementele esențiale în a avea o viață sănătoasă, atât pentru tine, cât și pentru copilul pe care îl vei purta în pântec 9 luni. Dacă nu te poți ocupa de tine cum vrei să ai grijă de încă o persoană?

Când ești pregătit să ai un copil

Pinterest

3. Sunteți pregătiți din punct de vedere emoțional
Pe lângă faptul de a fi pregătit din punct de vedere fizic este important să fii pregătit și emoțional. Empatia, autocontrolul, abilitatea de a pune nevoile altcuiva înaintea nevoilor tale, cooperarea cu partenerul sunt doar câteva dintre aspectele care trebuie să fie luate în considerare înainte de a te decide că a venit timpul pentru venirea unui copil.

Când ești pregătit să ai un copil

Pinterest

4. Sănătatea mintală
Venirea unui copil pe lume este o experiență unică, însă trebuie să recunoaștem că este și stresantă din punct de vedere emoțional, dar și fizic. Vor avea loc schimbări hormonale, dereglarea somului, schimbarea priorităților. De aceea este important să ai grijă de tine ca să poți avea grijă și de copil.

Când ești pregătit să ai un copil

Pinterest

5. Ați acceptat faptul că nu sunteți perfecți
Dacă ți-ai setat faptul să trebuie să fii perfect în a fi părinte trebuie să îți revizuiești atitudinea și să rămâi la stadiul „nimeni nu-i perfect”. Dacă poți accepta faptul că o să faci greșeli o să fii mai bine pregătit pentru a face față stresului și anumitor „provocări”. Bebelușii nu vin cu manuale de instrucțiuni! Îți crești copilul așa cum simți tu nu cum își doresc alții.

Când ești pregătit să ai un copil

Pinterest

6. Rutina
În primele luni de viață, un copil nu știe când este noapte sau dimineață, astfel trebuie să te adaptezi la o rutină în continuă schimbare.

Acestea au fost câteva semne care îți indică dacă ești sau nu pregătit pentru a avea un copil. Prin urmare, dacă ești stabil din punct de vedere financiar, emoțional, mental, fizic poți face pasul cel mare. Tu când ești pregătit să ai un copil?

În continuare te invit pe pagina StudioBlitz pentru vizionarea unor clipuri de nuntă inspiraționale.

Despre autor

Ana

1 Comentariu

Leave a Comment