Cameraman nunta vs Videograf nunta

Ce inseamna sa fii cameraman nunta?

Cameramanul este profesionistul cu vaste cunostiinte tehnice, dar care nu prezinta aceea creativitate care este necesara pentru a monta o nunta in stil cinematografic. Un cameraman executa ordinele primite de regizor. Bineinteles pot exista si cameramani care au in sarcina lumina, sunetul, miscarile de camera. Prin folosirea acestor tehnici ei pot deveni foarte creativi.

Dar videograf…?

Videograful are atat cunostiinte tehnice cat si cunostiinte de montaj, regie, sunet etc. Un videograf poate monta o nunta in diferite stiluri, in functie de semnatura lui, dar si de dorintele mirilor. In principiu, videograful are responsabilitatea de a coordona o echipa intreaga care se ocupa cu sunetul, lumina si perspectiva filmarii. De asemenea el detine conceptul artistic al intregului eveniment, imbinand elementele tehnice cu cele creative.

Un bun videograf de nunta va fi intotdeauna apropiat de miri, tinand cont de cerintele si ideile acestora. Are calitati de comunicare bine dezvoltate si intotdeauna incearca sa priveasca si sa-si trateze mirii ca pe niste prieteni. Pentru videograf familia mirilor este foarte importanta deoarece el captureaza emotiile si trairile acstui eveniment.

Cand luati o decizie pentru filmarea nuntii, este foarte important sa va informati despre tot, in orice domeniu, nu numai in videografie sau fotografie. Este pacat sa nu ramaneti cu amintiri frumoase si deosebite de la un eveniment atat de special.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

Leave a Comment