Cameraman nunta, fotograf nunta – Am nevoie de tine cum am nevoie de aer!

Oare cand vom ajunge sa spunem: cameramanule/fotografule—am nevoie de tine ca de aer!? Probabil ca raspunsul la aceasta intrebare se regaseste in noi insine, in felul in care gandim si in mediul in care am fost educati.

pensulemachiaj.ro

modlet.ro

fotografie de nuntafotograf nuntaEste adevarat ca pana nu demult, domeniul fotografiei era inaccesibil pentru multi dintre parintii nostrii si parintii lor. Fotografia era un lux, era un moft si practic o obligatie pentru fiecare stadiu al vietii omului. Fotografii se faceau in copilarie, la nunta si la batranete—asta pentru a avea o evidenta a evolutiei omului in viata.
Acest film al vietii este urmarit si astazi, dar din cu totul alta perspectiva. Pentru parintii nostri situatia a fost diferita, ei avand acces si deschidere catre tehnologie si progres, bineinteles in limita sistemului politic. Chiar de curand m-am uitat la pozele parintilor mei de la nunta lor. Bineinteles, toate alb negru si toate de dimensiunea 9×13. Nu se vad detalii, oameni, expresii- se vede doar atmosfera si ideea generala de nunta, ce sa mai zic de cameraman nunta.

Cand le-am aratat pozele de la nunta mea si ce a inregistrat cameramanul de la nunta, au ramas placut surprinsi si ne-au zis ca aratam ca niste actori de film. In fond, asa am aparut in fata lor—niste actori de film, mai ales cand ma gandesc ca nu am facut nimic extravagant decat sa urmarim instructiunile date de fotograful nostru. Iar pentru ca am fost niste „studenti ascultatori” rezultatul pentru ca am ales un cameraman nunta bun a fost unul frumos:

cameraman nunta
Lucrurile in ziua de astazi s-au schimbat pentru cameramanul de nunta si fotograful de nunta. Fotografia a devenit o industrie si chiar o indeletnicire, ca sa nu mai zic de munca unui cameraman nunta. In Bucuresti, competitia este acerba, iar ofertele si mai diversificate. Si totusi, este mare diferenta dintre fotografia tratata ca industrie si fotografia tratata ca o arta. Mi-as dori enorm de mult ca cele doua tabere sa se diferentieze, iar clientela sa fie destul de educata ca sa stie ce sa aleaga.

cartepedia.ro

saratremo.ro

De aici intervine intrebarea mea: oare cand vom ajunge sa spunem: fotografule artist—am nevoie de tine ca de aer!? Astept cu nerabdare perioada cand oamenii vor cauta sa vada arta, munca si dedicatia unui fotograf profesionist. Nu cred ca am mult de asteptat. Si, totusi, speranta moare ultima!

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

Leave a Comment