Bugetul pentru nunta

Indiferent ca ne convine sau nu, trebuie discutat in primul rand despre bugetul pentru nunta, atunci cand ne pregatim sa pasim pe acelasi drum in viata. Bugetul pentru nunta, ne permite sa stim exact ce avem de facut, daca ne putem face planuri pentru o nunta restransa sau pentru una cu alai si fast. In concluzie stabilind bugetul pentru nunta, vom sti exact pana unde trebuie sa ne limitam, dar sa vedem cum reusim sa ducem o discutie pana la capat cu partenerul, fara sa apara ,,probleme”, caci stim ca aceasta nu se transforma intr-o declaratie de dragoste. Asadar, avem de discutat in primul rand pe trei lucruri despre care vom discuta si noi azi: planificare, lista, economii.

bugetul pentru nunta

bugetul pentru nunta

Planificare- bineinteles, despre planificarea bugetului este vorba, fapt care trebuie discutat inainte de toate pentru ca asa cum am spus, de la bugetul pentru nunta pleaca totul. Demult, parintii mirilor ajutau foarte mult la acest aspect ce tine de buget. Unii dintre ei mai ajuta si acum, desi tinerii au devenit ambitiosi si vor sa isi faca singuri nunta. Ideal ar fi sa lasam ambele familii sa ne ajute, astfel cheltuielile se vor imparti la trei si cu siguranta va fi mult mai usor si tinerii vor avea sansa de a alege sa aiba o nunta asa cum au visat. In cazul in care nu primim ajutor de la familii, trebuie sa stim exact suma bugetului de care dispunem, altfel s-ar putea sa apara oricum costuri suplimentare pe parcurs.

Lista- Este foarte important sa stim din start ce ne trebuie, asta mai ales in cazul in care nunta are loc la tara, la cort, dar oricum de o lista este nevoie de la bun inceput pentru a sti exact ce si unde avem de platit. Se separa pe categorii de genul: mireasa, mire, restaurant, formatie nunta, cameraman nunta, fotograf nunta, asta in cazul in care nu angajam o agentie de organizare nunti, care sa faca toata aceasta treaba in locul nostru. Exista agentii de organizare nunti carora trebuie doar sa le spunem ce ne dorim, cum vrem sa arate nunta noastra si totul este rezolvat, cu exceptia rochiei de mireasa si a costumului de mire, bineinteles. Daca totusi nu ne permitem sa platim pe cineva care sa se ocupe de nunta noastra, vom face lista cu mare atentie asa cum am spus mai sus.

Economii- Multi dintre noi s-ar putea sa spunem ca doar o data in viata ne casatorim si meritam tot ce e mai bun. Meritam, este adevarat, insa fie ea si nunta noastra nu ar trebui sa aruncam cu bani in staga si dreapta, ci dimpotriva sa fim foarte economi, sa ne gandim la bugetul pentru nunta, asa cum ne gandim la ultimii banuti de cheltuiala pana la salariu.  Trebuie sa fim foarte atenti la rochia de mireasa si costumul de mire, pentru ca acelasi lucruri le putem gasi cu mult mai ieftine daca avem rabdare, poate chiar si mai frumoase. La fel si cu restaurant nunta si tot ce mai avem de platit si stabilit dinainte. Pentru a face econmii trebuie sa cautam cat mai mult exact ceea ce ne trebuie si vom face in asa fel incat sa ne incadram in bugetul pentru nunta, stabilit de la inceput.

bugetul pentru nunta

bugetul pentru nunta

Acestea fiind spuse, noi va dorim o nunta de poveste!

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

6 Comentarii

Leave a Comment