Avantajele stilului minimalist

Probabil orice femeie a avut momente când nu știa cu ce să se mai îmbrace sau ce haine să mai combine pentru o ținută diferită, iar chiar dacă ai haine destule ție ți se pare exact contrariul. Așadar, poate ți-ai dorit la un moment dat să îți poți combina foarte ușor hainele sau să ai o garderobă organizată. De asemenea, poate ți s-a întâmplat să îți cumperi o piesă vestimentară pentru că ți-a plăcut foarte mult și apoi ți-ai dat seama că nu ai cu ce să o combini sau că nu este genul tău; de aceea este foarte important să știi pe ce articole vestimentare mizezi, ce îți place, la ce nu ai renunța niciodată, ce ai purta mereu, deci să-ți cunoști propriul stil, să știi spre ce direcție te îndrepți.

Avantajele stilului minimalist

1. Haine mai puține, simple, clasice
Hainele clasice, simple se combină extrem de ușor și nu se demodează, iar aceste modele nu ar trebui să lipsească din garderoba ta. Stilul minimalist are la bază câteva piese centrale, cum ar fi paltonul, pantalonii din denim, cămașa albă, dar și accesoriile de calitate. Pentru a avea o ținută de efect, deosebită trebuie să te axezi foarte mult pe croială și pe mărime.

Avantajele stilului minimalist

Pinterest

2. Materiale de calitate și imprimeuri puține
Stilul minimalist reflectă și calitate, iar dacă vrei să ai la baza vestimentației tale doar câteva piese pe care să le combini este bine să optezi pentru materiale de înaltă calitate, care nu se degradează foarte ușor. Așadar, dintre acestea poți folosi mătase, in, bumbac, cașmir etc. Când vine vorba de printuri, acestea pot fi folosite, însă cu condiția de a nu le combina.

Avantajele stilului minimalist

Pinterest

3. Accesorii puține, dar de calitate
În materie de accesorii trebuie neapărat să nu exagerezi și să folosești cât mai puține. Stilul minimalist se bazează pe accesorii de calitate, simple, feminine, cum ar fi bijuterii și ceasuri delicate, curele, eșarfe etc.

Avantajele stilului minimalist

Pinterest

4. Culori de bază
În cazul stilului minimalist există câteva culori pe care trebuie să te axezi de fiecare dată atunci când adaugi ceva nou garderobei tale sau când îți alegi ținuta; așadar acestea sunt nuanțele de bej, crem, gri, maro, dar mai ales alb și negru. Adoptând aceste culori vei avea întotdeauna un efect de rafinament, delicatețe. De asemenea, contrastele vor acorda accente deosebite ținutei.

Avantajele stilului minimalist

Pinterest

5. Machiaj natural
Dacă până acum am vorbit despre hainele esențiale și despre limitarea acestora la strictul necesar, exact același lucru trebuie să faci și cu machiajul. Produsele de machiaj trebuie să fie și ele de bună calitate și să nu exagerezi, machiajul trebuie să fie unul discret. De asemenea, este recomandat să ai grijă de pielea ta, în schimbul utilizării machiajului.

Avantajele stilului minimalist

Pinterest

Prin urmare, simplitatea este cea care te pune în valoare, cea care îți oferă acea aură de eleganță, feminitate, rafinament, delicatețe. Stilul minimalist se bazează pe combinațiile dintre clasic și modern, pe culori simple, dar de efect, materiale de bună calitate… naturalețe. Dacă vrei să adopți acest stil trebuie să știi dacă într-adevăr îți place, nu să fie doar o stare de moment.

În continuare te invit să citești și Trucuri de fashion, Trenduri care ar trebui să dispară și Sfaturi pentru un machiaj de zi.

Despre autor

Ana

3 Comentarii

Leave a Comment