Angajarea si rolul unui MC la nunta

Maestrul de ceremonii sau MC-ul este gazda oficiala a unei ceremonii, a unui eveniment etc. Termenul dateaza inca din secolul al V-lea si a fost folosit initial in cadrul Bisericii Catolice. Maestrul de ceremonii era si inca este responsabil pentru buna functionare a ritualurilor elegante si elaborate care il implica pe Papa si sacra liturghie. Astazi, termenul mai este utilizat si pentru a se face referire la o persoana care prezinta anumiti interpreti in cadrul unor evenimente, le vorbeste celor prezenti la evenimente, creeaza o atmosfera placuta si asigura o buna desfasurare a evenimentelor. Acum sa aflam cateva informatii despre angajarea si rolul unui MC la nunta.

Angajarea si rolul unui MC la nunta

Edward Dai Photography

Despre angajarea si rolul unui MC la nunta

Multe cupluri aleg sa aiba la nunta un maestru de ceremonii, sau un MC ori staroste. El are urmatoarele atributii: trebuie sa capteze si sa mentina atentia invitatilor, sa ii faca pe invitati atenti la ceea ce mirele si mireasa au decis sa includa in cadrul nuntii, sa ii tina mereu la curent pe cei prezenti la nunta cu ceea ce urmeaza sa se intample, sa ghideze uneori familia si prietenii mirilor catre ceea ce trebuie sa faca, sa anunte cine trebuie sa vina pentru fotografiile de grup, sa anunte cand va fi servita masa, sa ii intampine pe miri, sa anunte discursurile, momentul in care va fi taiat tortul si dansul mirilor.

De toate activitatile mentionate mai sus se poate ocupa uneori, in lipsa unui MC, si unul dintre cavalerii de onoare sau un prieten apropiat de-al mirelui. Exista situatii in care mirii prefera ca o persoana cunoscuta si apropiata sa faca toate lucrurile acelea, pentru ca totul este mai personal, mai in… familie. Pe de alta parte, nu oricine poate vorbi in fata unei multimi, de exemplu, iar din cauza emotiilor pot sa apara diverse situatii mai putin convenabile, care nu si-ar face aparitia daca totul va cadea pe mana unui profesionist.

Angajarea si rolul unui MC la nunta

Jodie Chapman

Daca doriti sa apelati la serviciile unui MC sau staroste pentru nunta, trebuie sa stiti ca este ideal sa discutati cu el inainte de eveniment si sa puneti la punct impreuna anumite detalii, organizarea evenimentelor ce vor avea loc in timpul nuntii, pentru a va asigura ca totul se va desfasura conform planului. De asemenea, trebuie sa ii oferiti o lista cu numele invitatilor pentru a le indica locul pe care il vor ocupa la masa.

Este recomandat ca MC-ul sa ii cunoasca pe nasi, pentru cazul in care apar anumite lucruri neprevazute pe parcursul nuntii si este bine sa comunice permanent cu domnisoarele si cavalerii de onoare pentru a avea garantia ca toate detaliile sunt respectate: sunt luate de acasa verighetele, listele ce cuprind modul in care vor fi aranjati invitatii la masa sunt bine organizate, sunt in regula lumanarile pentru ceremonia religioasa, se asigura ca au ajuns persoanele fara de care nu poate incepe evenimentul, pentru ca ulterior sa se dea startul ceremoniei, petrecerii, distractiei si… emotiilor pozitive, evident.

Angajarea si rolul unui MC la nunta

Michael Coombs

In ceea ce priveste pretul serviciilor unui MC, acestea variaza in functie de anumiti factori, insa pot pleca de la 100 de euro. Desigur, pretul se va stabili de comun acord cu starostele sau maestrul de ceremonii.

Acestea au fost informatiile referitoare la angajarea si rolul unui MC la nunta. Daca inca nu ati luat o decizie in ceea ce priveste prezenta maestrului de ceremonii la nunta voastra, sper ca articolul de fata va va fi de un real ajutor. Pentru a vedea cum se desfasoara o nunta care beneficiaza de serviciile unui MC, clipurile de aici, de aici si de aici iti vor fi de folos.

Despre autor

Mihaela Gheorghe

Leave a Comment