Filmare nunta – alocarea bugetului de nunta

Alocarea bugetului de nunta – Filmare nunta

M-am gandit sa scriu acest articol pentru a ajuta mirii cu un sfat in ceea ce priveste alocarea bugetului de nunta in special pentru filmare nunta. Dupa cum am precizat in articolul precedent «Reduceri foto video – Negociem sau nu cu videograf-ul?» o nunta implica costuri destul de mari si multi miri merg pe principiul alocarii unui buget „x” atat pentru fotograf si videograf. In general preturile minime sunt de 800-900€ atat pentru un fotograf cat si pentru un videograf profesionist. Daca mergem pe principiul aloc un buget de 1000€ pentru fotograf si videograf gandindu-ne ca impartim suma pe jumatate pentru fiecare nu vom avea calitate.

Recomand, in functie de preferintele fiecarui cuplu, alegerea ori a unui fotograf profesionist ori a unui videograf profesionist, in cazul in care bugetul nu le permite pe amandoua. Pentru a justifica de ce nu este bine sa imparti un buget relativ restrans atat pentru fotograf cat si pentru videograf voi da cateva exemple. In primul rand un fotograf profesionist nu va rezerva o zi intreaga pentru un onorariu mai mic decat de obicei. In al doilea rand un cameraman este restrans in folosirea unui echipament profesionist deoarece acesta trebuie amortizat in timp iar miscarile in filmare sunt limitate, astfel rezultand un montaj calitativ dar cu cadre statice.

Cel mai bine este ca mirii sa se informeze foarte bine inainte de nunta, sa cerceteze piata, sa participe la targuri de nunti si sa aleaga cele mai bune servicii deoarece pana la urma urmei nunta se intampla o data in viata (teoretic) si acest moment, consider eu, trebuie imortalizat cat mai bine. In concluzie sfatul meu este sa optati ori pentru un fotograf ori pentru un cameraman profesionist de nunta in cazul in care bugetul este redus si, bineinteles, in functie de preferinte.

Despre autor

Echipa StudioBlitz

Numele meu este Sorin Latia, fondatorul www.studioblitz.ro si blog.studioblitz.ro. Iti urez bine ai venit pe website!

1 Comentariu

Leave a Comment