Alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Urmează să te căsătorești, dar nu te-ai hotărât în legătură cu rochia pe care o vei purta? Alegerea rochiei de mireasă poate să devină o alegere grea, mai ales dacă nu ai un stil aparte. Dacă încerci să cauți tot felul de poze cu rochii de mireasă, trebuie să iei în considerare faptul că nu tuturor li se potrivește același tip de rochie sau stil, deci chiar dacă îți place o anumită rochie nu înseamnă că este ceea ce ai nevoie. Într-adevăr, trebuie ca rochia să îți placă, însă trebuie să îți vină și bine și să reflecte stilul tău. Dacă încă nu te-ai hotărât asupra unei rochii îți voi pune la dispoziție câteva tipuri în funcție de silueta ta, iar astfel te vei orienta mai ușor. Este important de știut tipurile de rochii de mireasă: rochia în formă de A (A-line), rochia de tip bal (sau prințesă), rochia sirenă, rochia de tip Empire (sau Imperiu) și rochia coloană.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Pentru cele 5 tipuri de rochii există 5 forme de corp, iar alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă este cea mai potrivită recomandare.

1. Forma clepsidră- acest corp este considerat ca fiind perfect, din moment ce majoritatea tipurilor de rochii se așează la fel de bine. Denumirea de „clepsidră” spune totul, umerii fiind la fel de lați precum șoldurile, iar talia bine definită. În cazul în care îți dorești ca formele să îți fie puse în evidență, rochia tip sirenă este cea potrivită pentru corpul tău, rochie care nu poate fi purtată de multe femei.

Alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Rochie-tip-sirenă-Pinterest

2. Forma dreptunghi- silueta „dreptunghi” poate fi caracterizată prin egalitatea umerilor și șoldurilor, în care talia este foarte puțin definită, deci lipsesc curbele. Rochia de mireasă tip coloană se potrivește cel mai bine pe o astfel de siluetă. Alte rochii potrivite sunt: rochia de mireasă stil Empire, rochia tip bal, dar și rochia în stil A-line.

Alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Rochie-tip-coloană-Pinterest

3. Forma triunghi inversat- bustul, umerii sunt vizibil mai mari decât șoldurile, deci accentul trebuie pus pe partea de jos a corpului, care este mai mică. Acestei siluete i se potrivește o rochie de tip bal, pentru a evidenția bustul, deși la fel de bine ar merge și o rochie de tip Empire sau A-line.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site
Alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Rochie-tip-bal-Pinterest

4. Forma pară (triunghi)- șoldurile sunt mai mari decât umerii, ceea ce face ca rochiile de tip A-line, sirenă, bal să fie cele recomandate.

Alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Rochie-A-line-Pinterest

5. Forma rotundă (măr)- în cazul siluetei „măr” bustul și șoldurile sunt mari, iar talia nu este definită; astfel, această formă nu are prea multe opțiuni. O rochie de tip Empire sau A-line sunt cele mai potrivite pentru un astfel de corp.

Alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Rochie-tip-empire-Pinterest

Și înălțimea este un aspect esențial! Dacă ești înaltă și slabă rochiile de tip sirenă, coloană sau prințesă te avantajează cel mai bine. În cazul în care ești scundă rochiile de tip coloană, A-line și Empire sunt recomandate.

Prin urmare, pentru alegerea rochiei de mireasă este bine să iei în considerare și forma corpului tău, pentru ca totul să se potrivească și să te simți bine. În funcție de rochie îți poți alege și coafura, machiajul, pantofii și buchetul. Chiar dacă îți alegi un model de rochie, important este și stilul, care trebuie să se potrivească cu tematica nunții tale. Așadar, alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă te poate conduce spre alegerea corectă.

Daca vrei sa vezi si mai multe filme studioblitz te invitam la noi pe site

Îți doresc o nuntă ca în povești și te invit pe pagina StudioBlitz pentru a viziona clipuri artistice de unde te poți inspira pentru nunta ta.

Despre autor

Ana

Adauga un comentariu

Leave a Comment